Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ServCity: Ένα έργο που κάνει πραγματικότητα την αυτόνομη κινητικότητα

Το ServCity χρηματοδοτείται από κοινού από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τη βιομηχανία

Το ServCity, το νεότερο ερευνητικό πρόγραμμα αυτόνομων υπηρεσιών κινητικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκίνησε αυτό το μήνα για να βοηθήσει τις πόλεις να αξιοποιήσουν τις τελευταίες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων και να τις ενσωματώσουν με επιτυχία σε ένα σύνθετο αστικό περιβάλλον.

Το ServCity χρηματοδοτείται από κοινού από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τη βιομηχανία, μέσω του κυβερνητικού ταμείου ευφυούς κινητικότητας ύψους 100 εκατομμυρίων στερλινών που το διαχειρίζεται το Κέντρο Συνδεδεμένων και Αυτόνομων Οχημάτων (CCAV) και υλοποιείται από το βρετανικό γραφείο καινοτομίας, Innovate UK.

Για πάνω από 30 μήνες, πέντε συνεργάτες, η Nissan, το Connected Places Catapult, η TRL, η Hitachi, το Πανεπιστήμιο του Nottingham και η SBD Automotive, θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός σχεδίου που θα αντιμετωπίζει άμεσα τα εμπόδια που λειτουργούν ανασταλτικά στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων στις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Το ServCity αξιοποιεί την εμπειρία και την εξειδίκευση που αποκτήθηκε μέσω του έργου HumanDrive.

Έχοντας ολοκληρωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, αυτό το έργο εξέτασε την αυτόνομη οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους και σε αυτοκινητόδρομους, ξεπερνώντας προκλήσεις όπως υποχρεωτική κυκλική πορεία, δρόμους υψηλής ταχύτητας, χωρίς διαγράμμιση, χωρίς σήμανση αλλά και κράσπεδα. Με την δρομολόγηση του 100% ηλεκτρικού Nissan LEAF, το έργο ολοκληρώθηκε με την Grand Drive, τη μεγαλύτερη και πιο πολύπλοκη μονάδα αυτόνομης οδήγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε διαδρομές από το Cranfield έως το Sunderland.

Τα δεδομένα και η μάθηση που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του HumanDrive, αποτελούν τεράστια συμβολή στην ολοκλήρωση του νέου εγχειρήματος. Μέσω ενός συνδυασμού προσομοίωσης δοκιμών, έρευνας εμπειρίας τελικού χρήστη και δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες, το ServCity θα δώσει πληροφόρηση για το πώς οι πόλεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες μελλοντικών λύσεων κινητικότητας και να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους.

Επικεντρωμένο σε τρεις βασικούς πυλώνες, αυτών της τεχνολογίας, των ανθρώπων και της επεκτασιμότητας, το ServCity στοχεύει να διασφαλίσει ότι η εμπειρία του χρήστη είναι όσο το δυνατόν πιο διαισθητική, αποκλειστική και “ελκυστική”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις