Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Ναι” στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα λέει η PayPal

Μια νέα υπηρεσία που θα επιτρέπει στους χρήστες της να αγοράζουν, να «αποθηκεύουν» και να πωλούν κρυπτονομίσματα απευθείας από τους λογαριασμούς τους, ανακοίνωσε χθες η PayPal.

Όπως φαίνεται, η εταιρεία θέλει να κάνει ένα μεγάλο βήμα με στόχο τη μαζικότερη υιοθέτηση των νέων ψηφιακών χρημάτων, καθώς θεωρεί ότι διαθέτει την τεχνογνωσία αλλά και το δίκτυο (26 εκατ. πελάτες) για να πετύχει κάτι τέτοιο. Κάτι που μέχρι σήμερα, η αλήθεια είναι ότι δεν έχει γίνει εφικτό, λόγω πολλών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και η μεταβλητότητα της αξίας τους.

«Η μετάβαση σε ψηφιακές μορφές νομισμάτων είναι αναπόφευκτη και φέρνει μαζί της σαφή πλεονεκτήματα από την άποψη της χρηματοοικονομικής ένταξης και της πρόσβασης. Αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και ανθεκτικότητα του συστήματος πληρωμών» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, PayPal, Dan Schulman.

«Η παγκόσμια εμβέλεια, η τεχνογνωσία σε ψηφιακές πληρωμές, το δίκτυο και οι αυστηροί έλεγχοι ασφάλειας και συμμόρφωσης (που διαθέτει η PayPal), της δίνουν την ευκαιρία και την ευθύνη, να διευκολύνει την κατανόηση, την εξαργύρωση και τη διαλειτουργικότητα αυτών των νέων μέσων συναλλαγών. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τις κεντρικές τράπεζες και τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για να προσφέρουμε την υποστήριξή μας και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη διαμόρφωση του ρόλου που θα διαδραματίσουν τα ψηφιακά νομίσματα στο μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας και του εμπορίου».

Σημειώνεται ότι η νέα υπηρεσία της PayPal λειτουργεί μέσω του «ψηφιακού πορτοφολιού» της και περιλαμβάνει Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε κατόχους λογαριασμών PayPal, μόνο στις ΗΠΑ, εντός των επόμενων εβδομάδων. Η εταιρεία ωστόσο σχεδιάζει να επεκτείνει τις νέες δυνατότητες στο Venmo και σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις