Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η HSBC τα “βάζει” με τις Fintechs, με νέα υπηρεσία

Η HSBC τα “βάζει” με Fintechs όπως η Transferwise και η Revolut, λανσάροντας το Global Money Account, μια δωρεάν mobile υπηρεσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση αλλά και την αποστολή χρημάτων σε πελάτες της τράπεζας σε πάνω από 20 αγορές, 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς πρόσθετες χρεώσεις και σε ποικιλία συναλλαγμάτων.

Το Global Money Account θα γίνει πρώτα διαθέσιμο στις ΗΠΑ και μέσα στο 2021 πρόκειται να κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές. Σύμφωνα με την τράπεζα, οι πελάτες θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό με “μόλις πέντε κλικ” μέσω της ήδη υπάρχουσας τραπεζικής εφαρμογής τους.

Ο Carolyn Criscitiello, επικεφαλής ψηφιακών πληρωμών, πλούτου και προσωπικής τραπεζικής της HSBC USA, δήλωσε: “Η φιλοδοξία του Global Money είναι να παρέχει στους πελάτες μας έναν παγκόσμιο λογαριασμό για όλες τις οικονομικές τους ανάγκες, έτσι ώστε εάν μετακινηθούν από τη μια αγορά στην άλλη, να μην χρειάζεται να ανοίξουν νέο λογαριασμό, αλλά να ‘παίρνουν’ τον υπάρχοντα λογαριασμό τους μαζί τους. Αυτό θα τους επιτρέψει να πληρώνουν λογαριασμούς σε πολλές αγορές, να κάνουν διασυνοριακές μεταφορές και να ξοδεύουν σαν να είναι ντόπιοι, όπου κι αν βρίσκονται.

Η νέα αυτή υπηρεσία σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις τράπεζες, οι οποίες είχαν “χάσει” τα τελευταία χρόνια κομμάτι της “δύναμής” τους, εξαιτίας των ευέλικτων υπηρεσιών που προσέφεραν ψηφιακές τράπεζες και Fintechs. H HSBC δεν είναι η μόνη άλλωστε που έχει κάνει μέχρι σήμερα αντίστοιχη κίνηση. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, η Banco Santander έχει δημιουργήσει μια ανεξάρτητη υπηρεσία, που ονομάζεται PagoFX, που απευθύνεται κυρίως στο λιανεμπόριο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις