Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

WhatsApp Payments: μετά από δυο έτη λανσάρεται στην Ινδία

Ο Mark Zuckerburg έδωσε τα εύσημα στη κρατική υπηρεσία πληρωμών για το ενοποιημένο σύστημα UPI της Ινδίας. Μια μοναδική παγκόσμια περίπτωση όπως αναφέρει.

Η αγορά της Ινδίας είναι και μεγάλη και αναπτυσσόμενη σε πολλούς τομείς και εξαιρετικά ελεγχόμενη κρατικά σε ότι έχει να κάνει με τις ψηφιακές πληρωμές. Η κρατική υπηρεσία NPCI μόλις έδωσε άδεια στο Facebook να λανσάρει υπηρεσία πληρωμών μέσα από τη δημοφιλή εφαρμογή επικοινωνίας WhatsApp.

To WhatsApp είχε κάνει αίτηση για την υπηρεσία πληρωμών για πρώτη φορά το 2018, αλλά χρειάστηκε δύο χρόνια για να λάβει άδεια από την NPCI, με το WhatsApp να έχει να αντιμετωπίσει τις εξαιρετικά διαδεδομένες υπηρεσίες των Paytm, PhonePe και Google Pay μεταξύ άλλων. Το WhatsApp συνεργάστηκε με πέντε μεγάλες τράπεζες της Ινδίας, όπως η ICICI Bank, η HDFC Bank, η Axis Bank, η State Bank of India και η Jio Payments Bank για την ενεργοποίηση των πληρωμών.

«Εργαζόμαστε με την Εθνική Εταιρεία Πληρωμών της Ινδίας, η οποία επιβλέπει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η υπηρεσία μας είναι ασφαλής και αξιόπιστη. Και την έχουμε δημιουργήσει χρησιμοποιώντας το Unified Payments Interface της Ινδίας, το οποίο καθιστά εύκολο για οποιονδήποτε να δέχεται άμεσα πληρωμές σε διαφορετικές εφαρμογές – και για εταιρείες να παρέχουν στο κοινό εξαιρετικές υπηρεσίες “, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, με αφορμή το λανσάρισμα του WhatsApp Payments.
«Με το UPI, η Ινδία έχει δημιουργήσει κάτι πραγματικά ξεχωριστό και ανοίγει έναν κόσμο ευκαιριών για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ινδικής οικονομίας. Η Ινδία είναι η πρώτη χώρα που έκανε κάτι τέτοιο. Χαίρομαι που καταφέραμε να υποστηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια και να συνεργαστούμε για να επιτύχουμε μια πιο ψηφιακή Ινδία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μας που το έκαναν αυτό δυνατό» πρόσθεσε o Zuckerberg.

Το WhatsApp Paymens είναι ήδη σε λειτουργία στη Βραζιλία και την Ινδία και θα ακολουθήσει το Μεξικό, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και άλλες χώρες της Ευρώπης στο μέλλον

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις