Η Acronis συμμετέχει στο MPC Alliance, επεκτείνοντας τις δυνατότητες της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως

Σήμερα η εταιρεία Acronis, ο παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσε, ότι ενώθηκε με το MPC Alliance, την παγκόσμια ένωση αφιερωμένη στην βελτίωση της ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας των δεδομένων μέσω της εφαρμογής των ασφαλών κρυπτογραφικών τεχνολογιών όπως το Secure Multiparty Computation (MPC).

Το MPC είναι μια μαθηματική προσέγγιση στην ψηφιακή ασφάλεια, η οποία μειώνει την εξάρτηση της εμπιστευτικότητας και της ασφάλειας των σημαντικών και ευαίσθητων δεδομένων από τα αξιόπιστα τρίτα μέρη και τις συσκευές με την φυσική προστασία.

Το MPC είναι ένα υποτμήμα της κρυπτογραφίας και επιτρέπει σε πολλά μέρη να υπολογίζουν χρησιμοποιώντας εμπιστευτικά δεδομένα εισαγωγής χωρίς να αποκαλύπτουν τα δεδομένα τους το ένα στο άλλο ή σε τρίτα μέρη, διασφαλίζοντας παράλληλα, ότι η έξοδος είναι σωστή ακόμη και αν κάποια από τα δεδομένα εισαγωγής είναι κατεστραμμένα.

Η εταιρεία Acronis χρησιμοποιεί την τεχνολογία MPC για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που αντιμετωπίζουν τα σημερινά προβλήματα της ακεραιότητας, της διαθεσιμότητας, της εμπιστευτικότητας, της αυθεντικότητας και της ασφάλειας (γνωστά ως Πέντε κατευθύνσεις της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο). Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της εταιρείας Acronis εμπιστεύονται περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και οργανισμούς παγκοσμίως.

Επί του παρόντος, το MPC χρησιμοποιείται, ιδίως, για την προστασία των ιδιωτικών κλειδιών, τα οποία χρησιμοποιούνται για την δημιουργία των ψηφιακών υπογραφών για την έγκριση των συναλλαγών σε δημόσια ή αποκλειστικά blockchain ή για την προστασία των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο σύννεφο. Επίσης, το MPC χρησιμοποιείται για την δημιουργία των ψηφιακών υπογραφών για την εξουσιοδότηση των συναλλαγών, την πιστοποίηση του κώδικα, την επαλήθευση της ταυτότητας, την διευκόλυνση ανώνυμων ερευνών, την διατήρηση της εμπιστευτικότητας στους υπολογισμούς σε πολλά σύνολα δεδομένων σε πολλά blockchain, στο σύννεφο, σε ανώνυμες δημοπρασίες και πολλά άλλα.

Μεταξύ της σειράς ερευνητικών πρωτοβουλιών σε MPC, η εταιρεία Acronis συνεργάζεται με το Nanyang Technological University (NTU), Σιγκαπούρη, για την δημιουργία καινοτόμου τεχνολογίας της κρυπτογράφησης και της ασφαλούς διαχείρισης δεδομένων που δημιουργεί την ασφαλή πλατφόρμα MPC για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και κυβερνήσεων που επιτρέπει την ανταλλαγή κρυπτογραφημένων δεδομένων μεταξύ πολλαπλών μη αξιόπιστων μερών διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια και την εμπιστευτικότητα των κοινών δεδομένων.

Ο Στανισλάβ Προτάσοβ (Stanislav Protasov), ο συνιδρυτής και ο ανώτερος αντιπρόεδρος της σχεδίασης και ανάπτυξης λογισμικού στην εταιρεία Acronis, σημειώνει: «Το Secure Multiparty Computation είναι ένας τομέας μεγάλου ενδιαφέροντος για την εταιρεία Acronis και έχουμε αφιερώσει σημαντικούς πόρους για την μελέτη του. Η εφαρμογή και η ενσωμάτωση της τεχνολογίας MPC στις λύσεις μας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι ανάλογες με την εφαρμογή αξιόπιστου τρίτου μέρους που λαμβάνει τα δεδομένα εισαγωγής και υπολογίζει το αποτέλεσμα με εμπιστοσύνη, χωρίς να διακυβεύεται η εμπιστευτικότητα των δεδομένων εισαγωγής. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες της εταιρείας Acronis, για παράδειγμα, να πραγματοποιούν εμπιστευτική συγκριτική αξιολόγηση ή να αναφέρουν τα δεδομένα επιχειρηματικής ανάλυσης χωρίς να αποκαλύψουν εμπιστευτικές πληροφορίες.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις