Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο πρώην CEO της Google επενδύει σε νέο, υποσχόμενο ευρωπαϊκό fund

Ο πρώην CEO της Google, Eric Schmidt,  μαζί με πολλά ακόμα στελέχη της τεχνολογίας, επενδύει σε ένα νέο ευρωπαϊκό VC fund, επενδύσεων αρχικού σταδίου.

Ο λόγος για το νέο fund της Λονδρέζικης επενδυτικής εταιρείας Firstminute Capital, ύψους 111 εκατ. δολαρίων, στο οποίο ο δισεκατομμυριούχος, με αξία άνω των 20 δις σύμφωνα με το Bloomberg, συμμετέχει με άγνωστο ποσό.

Η Firstminute ιδρύθηκε το 2017 από τον συνιδρυτή του Lastminute.com, Brent Hoberman και τον πρώην αναλυτή της Goldman Sachs, Spencer Crawley. Ξεκίνησε με ένα fund 60 εκατ. δολαρίων, που στη συνέχεια ανέβηκε στα 100 εκατ. δολάρια, και τώρα ανακοίνωσε το δεύτερο fund ανέρχεται στα 111 εκατ. δολάρια.

Βασικός επενδυτής του νέου ταμείου είναι RTI Capital Partners, ωστόσο – εκτός από τον Schmidt – έχουν επενδύσει επίσης η Tencent, το VC Atomico και η ιδιωτική επενδυτική εταιρεία Vitruvian. Παρ’ ολ’ αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι η Firstminute παραμένει πολύ μικρότερη συγκριτικά με διάσημα VC του Λονδίνου όπως η Index Ventures και η Accel Partners.

Σε δήλωσή του με αφορμή το fund, ο Hoberman ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή τεχνολογία έχει φτάσει σε ένα πρωτοφανές σημείο και ότι είναι πολύ σημαντικό που πολλοί παγκόσμιοι serial entrepreneurs μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία τους με την επόμενη γενιά.  Επίσης τόνισε ότι οι seed χρηματοδοτήσεις κερδίζουν όλο και περισσότερους επενδυτές υψηλού προφίλ, κάτι που θα βοηθήσει περισσότερους ιδρυτές να πετύχουν.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις