Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SuperNormal: Χρηματοδότηση 2 εκατ. δολαρίων για τη νέα πλατφόρμα τηλεργασίας

Η SuperNormal, νεοφυής επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των remote εφαρμογών, εξασφάλισε 2 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης από την EQT Ventures.

Στη χρηματοδότηση έλαβε μέρος επίσης μια ομάδα από αγγέλους επενδυτές από τις χώρες της Σκανδιναβίας συμπεριλαμβανομένου των David Helgason (Unity), Hampus Jakobsson (Pale Blue Dot), Mattias Miksche (HEM Design Studio) και Thomas Madsen-Mygdal (TwentyThree, Techfestival)

Αυτή την περίοδο, η SuperNormal αναπτύσσει μια AI πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις επιχειρήσεις για την καταγραφή και τον διαμοιρασμό βίντεο. Ειδικότερα, πρόκειται για μια «πλατφόρμα του ενός κλικ», η οποία χρησιμοποιεί εργαλεία ώστε οι εργαζόμενοι να δημιουργούν και να μοιράζονται video update καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, βελτιστοποιώντας έτσι το μοντέλο λειτουργίας των επιχειρήσεων μπροστά στις ανάγκες της νέας εποχής. Η πλατφόρμα της SuperNormal περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα αυτόματης απομαγνητοφώνησης και δημιουργίας περιλήψεων με στόχο την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία.

Οι συνιδρυτές της SuperNormal Colin Treseler (CEO) και Fabian Perez δημιούργησαν την εταιρεία πριν ένα χρόνο, με μεγάλη εμπειρία σε σπουδαίες εταιρείες όπως η GitHub, η Facebook και η Klarna. Η GitHub μάλιστα, κάνει ήδη χρήση της νέας πλατφόρμας της SuperNormal όπως επίσης και άλλες 400 ομάδες από μεγάλες εταιρείες όπως η Spotify και η Line.

«Στην εποχή της ψηφιοποίησης, ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι επιλέγουν το πού και το πώς θα εργαστούν. Η πανδημία έχει επιταχύνει το φαινόμενο της τηλεργασίας η οποία πλέον αποτελεί το κύριο μοντέλο εργασίας. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες ενδοεπικοινωνίας που καθιστούν την εργασία τους σε πολλές περιπτώσεις μη αποδοτική, με τα υπάρχοντα εργαλεία να κρίνονται ανεπαρκή ώστε να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες τους. Σε αυτό το πλαίσιο γεννήθηκε η SuperNormal» αναφέρει το δελτίο τύπου της εταιρείας κατόπιν του νέου γύρου χρηματοδότησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις