Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Target Global: Νέο fund 300 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη

Το πανευρωπαϊκό VC Target Global ανακοίνωσε νέο fund 300 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε ποικίλους τομείς. Η επενδυτική εταιρεία ευελπιστεί να ανεβάσει το fund στα 400 εκατ. ευρώ μέχρι το καλοκαίρι και αναζητά υποσχόμενες startups σε όλη την Ευρώπη.

Στο παρελθόν, η Target Global έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε γερμανικές εταιρείες – μιας και η έδρα της είναι στο Βερολίνο. Μεταξύ αυτών είναι η DeliveryHero, η WeFox και η Auto1.  Με το νέο fund ωστόσο, το VC στοχεύει να επεκταθεί εκτός των βασικών αγορών του που εκτός από το Βερολίνο είναι το Λονδίνο και το Τελ Αβίβ. Οι επενδύσεις του θα κυμανθούν στα 10-20 εκατ. ευρώ η καθεμία.

“Βλέπουμε πολλές αλλαγές στον επενδυτικό χώρο της Ευρώπης”, δήλωσε στο Sifted ο Yaron Valler, general partner στην Target. “Ωστόσο υπάρχουν τομείς με τους οποίους αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση”.

Ο πρώτος, εξήγησε είναι το Fintech και εκεί η εταιρεία αναζητά μια δεύτερη επιτυχία σαν αυτή της Rapyd, της ισραηλινής εταιρείας πληρωμών στην οποία η Target είχε επενδύσει νωρίς και πλέον είναι κοντά στο να γίνει μονόκερος. Ο δεύτερος τομέας είναι τα SaaS marketplaces, συνέχισε, ειδικά αυτά που έχουν ιδιαιτερότητες. Τέλος, ενδιαφερόμαστε για το Industry 4.0 όπου πιστεύουμε ότι η Ευρώπη πρωτοστατεί αλλά και για τον τομέα της υγείας και της ευεξίας, πρόσθεσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις