Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bookia: Λανσάρει δίκτυο διανομής βιβλίων μέσω φυσικών βιβλιοπωλείων

Η Bookia είναι μία διαδικτυακή κοινότητα, η οποία αφενός φέρνει σε επαφή τους βιβλιόφιλους και τους επιτρέπει να καταγράψουν τις συλλογές τους και να κοινωνικοποιηθούν με βάση αυτές και αφετέρου παρέχει τις ως άνω αναφερθείσες δυνατότητες στους εκδότες και στους δημιουργούς.

Ανακοίνωσε το «Δίκτυο Διανομής Βιβλίων» μέσω των τοπικών βιβλιοπωλείων, ένα Δίκτυο των φυσικών βιβλιοπωλείων σε όλη την Ελλάδα με σκοπό τη στήριξή τους παρέχοντας πρόσβαση στο αναγνωστικό κοινό που επιλέγει να ενημερώνεται και να αποκτά βιβλία μέσω Internet αλλά και τη δυνατότητα να αυξήσουν τη γεωγραφική εμβέλειά τους.

  • Ο Αναγνώστης βρίσκει στο Bookia το βιβλίο που επιθυμεί να αποκτήσει.
  • Βλέπει τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία που εξυπηρετούν την περιοχή του (βάσει Τ.Κ.).
  • Επιλέγει ένα ή περισσότερα από τα οποία επιθυμεί ενημέρωση και την προσφορά τους.
  • Τα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία ενημερώνονται και καταχωρούν την προσφορά τους (τιμή, διαθεσιμότητα, παράδοση).
  • Ο Αναγνώστης αναθέτει στο βιβλιοπωλείο τής αρεσκείας του, να του προμηθεύσει το βιβλίο.

Η επικοινωνία αγοραστών και βιβλιοπωλείων γίνεται ασύγχρονα, δηλαδή και οι δύο ενημερώνονται και ενεργούν σε δεύτερο χρόνο και όχι ζωντανά. Η διαδικασία υποστηρίζεται αυτόματα από το σχετικό backoffice στο Bookia που είναι διαθέσιμο στους Αναγνώστες-Αγοραστές και στους Βιβλιοπώλες-Πωλητές.

Η ενεργοποίηση τού «Δικτύου Διανομής Βιβλίων» για τους αναγνώστες θα γίνει πολύ σύντομα. Είναι όμως ήδη ανοιχτό για την εγγραφή των Βιβλιοπωλείων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις