Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hack The Box Academy: Το πρώτο ελληνικό «Πανεπιστήμιο για Hackers» είναι γεγονός!

Η Ακαδημία της Hack The Box απευθύνεται σε επαγγελματίες και αρχάριους που θέλουν να εκπαιδευτούν στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και να αποκτήσουν το λεγόμενο «hacking mindset»

Ήταν Μάρτιος του 2020 όταν η ελληνική Hack The Box, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες hacking παγκοσμίως, είχε την ιδέα να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων με επίκεντρο την κυβερνοασφάλεια. Μέχρι τότε, η εταιρεία προσέφερε τα δικά της «εργαστήρια» τα οποία έδιναν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αποκτήσουν χρήσιμα εφόδια για να αντιμετωπίσουν μια κυβερνοεπίθεση, μέσω μια «παιχνιδοποιημένης», πρακτικής μεθόδου που συνδύαζε την εκπαίδευση με την διασκέδαση. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό, και έτσι η Hack The Box αποφάσισε να δημιουργήσει μια κανονική «ακαδημία» για εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν σφαιρική γνώση αλλά και πρακτική εξάσκηση στον κλάδο.

Και εγένετο «HTB Academy»!

Κάπως έτσι, ήρθε στη «ζωή» το Hack The Box Academy, ένα «Πανεπιστήμιο για Hackers» που συγκεντρώνει όλη τη γνώση και την εμπειρία της Hack The Box. Συμμετέχοντας στην «Ακαδημία» αυτή, οι «μαθητές» μπορούν να διδαχθούν θεωρία αλλά και πρακτικές της κυβερνοασφάλειας βήμα-βήμα και να προετοιμαστούν για τις δικές τους δοκιμές στα εργαστήρια της Hack The Box. Με τη βοήθεια διαδραστικών μαθημάτων, τα οποία δεν απαιτούν τίποτα παραπάνω από ένα browser, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν επίσης πώς να αναπτύξουν το λεγόμενο «hacking mindset» που θα τους επιτρέψει στη συνέχεια να αξιολογήσουν και να δημιουργήσουν ασφαλή συστήματα.

Ο στόχος του HTB Academy είναι να παρέχει μια διαδραστική και απλοποιημένη διαδικασία μάθησης που επιτρέπει στους χρήστες να διασκεδάζουν ενώ μαθαίνουν. Στους μαθητές παρουσιάζεται υλικό σε «εύπεπτες» ενότητες με παραδείγματα καθ’όλξ τη διάρκεια, και όχι μόνο θεωρητικά. Παρέχονται επίσης πρακτικές ασκήσεις που χρησιμεύουν ως «σημεία ελέγχου»  αλλά και αξιολογήσεις δεξιοτήτων για να δοκιμάσουν την κατανόησή τους.

Το βασικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι η «ενότητα» (Module), η οποία λειτουργεί ως αυτόνομο μάθημα με όλες τις γνώσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των πρακτικών ασκήσεων και των αξιολογήσεων δεξιοτήτων που διδάσκονται σε αυτή. Οι ενότητες στη συνέχεια χωρίζονται σε «υποενότητες» (Sections) οι οποίες περιέχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το αντικείμενο που διδάσκεται στην ενότητα, εντολές αλλά και πρακτικές ασκήσεις.

Ακαδημία, υπάρχουν επίσης «κατευθύνσεις» (Paths) οι οποίες συνδυάζουν διάφορες ενότητες, προκειμένου να διδάξουν ένα ευρύτερο θέμα. Η πρώτη «έκδοση» του HTB Academy περιλαμβάνει 17 ενότητες, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει ήδη περισσότερες για το μέλλον. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται μαθήματα όπως: Network Enumeration with Nmap, Cracking Passwords with Hashcat, Active Directory LDAP, Secure Coding 101: JavaScript και άλλα.

Μπορώ να συμμετάσχω;

Το Hack The Box Academy απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει τη θεωρία της κυβερνοασφάλεια, από τα πολύ βασικά έως τα πιο προχωρημένα. Στους αρχάριους, προσφέρει βασικές γνώσεις, έναν «οδηγό» με τα εργαλεία, τις τεχνικές αλλά και τις θεματικές που πρέπει να γνωρίζουν για να επιτύχουν επαγγελματικά στον συγκεκριμένο χώρο. Στους επαγγελματίες, προσφέρει… ό,τι τους λείπει! Με το σκεπτικό ότι πάντα υπάρχει κάτι καινούριο να μάθεις στο πεδίο της κυβερνοασφάλειας, από μεθοδολογίες έως εργαλεία και νέες ευπάθειες, η «Ακαδημία» ισχυρίζεται ότι μπορεί να πάει κάθε επαγγελματία στο επόμενο επίπεδο της καριέρας του.

Πώς μπορώ να εγγραφώ;

Για να εγγραφεί κανείς στο Hack The Box Academy αρκεί να μεταβεί στο academy.hackthebox.eu και να δημιουργήσει έναν δωρεάν λογαριασμό. Από εκεί και πέρα μπορεί να αρχίσει να εξερευνά μαθήματα και ενότητες και να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει. Πάντως, η Hack The Box προτείνει για αρχή το Intro to Academy, μια εκπαιδευτική ενότητα που εξηγεί πώς λειτουργεί η Ακαδημία και το πώς μπορεί κανείς να τη χρησιμοποιήσει για να εκπαιδεύσει τον εαυτό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία εγγραφής αλλά και εκπαίδευσης περιλαμβάνει επιβραβεύσεις που δίνονται μέσω «cubes». Η εγγραφή για παράδειγμα, προσφέρει στον χρήστη 30 δωρεάν cubes, από τα οποία ο χρήστης πρέπει να δώσει τα 10 για να πραγματοποιήσει το πρώτο μάθημα. Τα cubes αυτά, του δίνονται πίσω ως επιβράβευση μόλις ολοκληρώσει το μάθημα και η διαδικασία συνεχίζεται με αυτόν τον τρόπο.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 20.000 επαγγελματίες και μη, έχουν δηλώσει συμμετοχή στο HTB Academy! Μάθετε περισσότερα και κάντε τη δική σας εγγραφή, εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις