Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Θα εξαγοράσει η Square την πλατφόρμα streaming του Jay-Z;

Την πλατφόρμα streaming Tidal – ιδιοκτησίας του διάσημου ράπερ Jay-Z – φαίνεται πως σκέφτεται να εξαγοράσει η πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών Square, σε μια κίνηση «διαφοροποίησης» των υπηρεσιών της. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Square, η οποία ανήκει στον Jack Dorsey (CEO του Twitter), έχει ήδη πραγματοποιήσει σχετικές συζητήσεις με τον Jay-Z.

Η Tidal ιδρύθηκε το 2014 και εξαγοράστηκε το 2015 από τον Jay-Z, όμως έκτοτε δεν έχει καταφέρει να «φτάσει» τον ανταγωνισμό, που περιλαμβάνει το Spotify και το Apple Music. Ο Jay-Z είχε αρχικά αποφασίσει να προσελκύσει κόσμο με τη μουσική του, έχοντάς την αποκλειστικά στην πλατφόρμα, ωστόσο πέρυσι αποφάσισε να τη διαθέσει και στο Spotify, δημιουργώντας αμφιβολίες για το μέλλον της Tidal.

Σημειώνεται ότι στους ιδιοκτήτες της Tidal, περιλαμβάνονται διάσημοι καλλιτέχνες όπως η Beyonce, η Alicia Keys, οι Coldplay, η Madonna, η Rihanna και άλλοι. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε 53 χώρες και προσφέρει πάνω από 60 εκατ. τραγούδια και 250.000 βίντεο. Το 2016, που δημοσίευσε τελευταία φορά στοιχεία για την πορεία της, είχε 3 εκατ. πελάτες επί πληρωμή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις