Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η βρετανική Graphcore σήκωσε 222 εκατ. δολάρια για να τα βάλει με την Nvidia!

Χρηματοδότηση – μαμούθ, ύψους 222 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η βρετανική Graphcore, για να μπει ενισχυμένη στη μάχη των μικροεπεξεργαστών, ενάντια στην αμερικανική Nvidia.

“Πρέπει να βιαστούμε, να κατεβάσουμε το κεφάλι και να τρέξουμε” δήλωσε ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας στο Sifted, εξηγώντας ότι στην αγορά αυτή “είμαστε μόνο εμείς και η Nvidia”. Για να ανταγωνιστείς μια τόσο μεγάλη εταιρεία όσο αυτή, χρειάζεσαι μια αναδυόμενη αγορά όπως αυτή του AI, που αναπτύσσεται ραγδαία, συνέχισε. “Αν μπορείς να λύσεις προβλήματα για εταιρείες όπως η Alibaba και η Microsoft τότε έχεις επιχείρηση”.

Η Graphcore ασχολείται ειδικά με τους μικροεπεξεργαστές που υποστηρίζουν τεχνητή νοημοσύνη, επομένως θέλει να “βουτήξει” σε αυτό το χώρο και η χρηματοδότηση θα της δώσει ώθηση γι’ αυτό, παρόλο που έρχεται στο φινάλε μιας δύσκολης χρονιάς. Το 2020, η Graphcore δεν πέτυχε τις πωλήσεις που αναμενόταν ούτε αναπτύχθηκε όσο ήθελε, ενώ πολλά από τα στρατηγικά έργα που είχε αναλάβει αναβλήθηκαν. Ωστόσο, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια ισχυρή βάση πελατών και στηρίζεται σε αυτή.

Η νέα χρηματοδότηση ανεβάζει την αξία της στα 2.77 δισ. δολάρια και τα ταμειακά αποθέματα της εταιρείας στα 440 εκατ. δολάρια, με στόχο να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, γρηγορότερα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις