Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon αγοράζει 11 αεροπλάνα για να μεταφέρει τα προϊόντα της!

Η Amazon προχωρά στην αγορά έντεκα αεροσκαφών, με στόχο να τα  χρησιμοποιήσει για τις μεταφορές των εμπορευμάτων της.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χθες Τρίτη, η Amazon θα αγοράσει επτά αεροσκάφη από την Delta Airlines και τέσσερα από την WestJet Airlines. Τα αεροσκάφη της WestJet θα ενταχθούν στον στόλο της Amazon εντός της χρονιάς αφού πρώτα τροποποιηθούν κατάλληλα ως φορτηγά, κατάλληλα για τις μεταφορές μεγάλου όγκου φορτίων. Οι πτήσεις των αεροσκαφών από την Delta αναμένεται να ξεκινήσουν το 2022. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, μέχρι το τέλος του επόμενου έτους η Amazon θα διαθέτει για τις μεταφορές της περισσότερα από 85 αεροσκάφη.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία με έδρα το Seattle έχει επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες αερομεταφορών των προϊόντων της, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τους χρόνους παράδοσης, προσφέροντας βελτιωμένη εξυπηρέτηση στους πελάτες της. Παράλληλα, στόχο της Amazon ,η οποία χρησιμοποιεί χιλιάδες φορτηγάκια για τις μεταφορές της, συνιστά η «απεξάρτηση» από άλλες εταιρείες ταχυμεταφορών. Η στρατηγική αυτή της Amazon έχει στεφθεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, ενώ απόδειξη συνιστά η μη ανανέωση της συνεργασίας της με την FedEx.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης που εκπονήθηκε την περσινή χρονιά, ο αεροπορικός στόλος της Amazon αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 αεροσκάφη τα επόμενα χρόνια, φτάνοντας σε μέγεθος την UPS. Αναμφισβήτητα η κακή χρονιά για τον παγκόσμιο κλάδο των αερομεταφορών έδωσαν την ευκαιρία στην Amazon να συνάψει ιδιαίτερα επωφελείς για αυτή συμφωνίες. Τον Ιούνιο του 2020, η Amazon είχε ανακοινώσει παράλληλα την ενοικίαση επιπλέον 12 αεροσκαφών για τις εργασίες της.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παραδίδουμε τα προϊόντα στους πελάτες της Amazon, με την ποιότητα που έχουμε διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια. Η αγορά των δικών μας αεροσκαφών είναι το φυσικό επόμενο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε κατόπιν της συμφωνίας με τις δύο αεροπορικές εταιρείες η Sarah Rhoads αντιπρόεδρος της αεροπορικού στόλου της Amazon.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις