Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SimilarWeb ετοιμάζεται για IPO 2 δισεκατομμυρίων στο Nasdaq

Η Ισραηλινή εταιρεία SimilarWeb, η οποία παρέχει online πληροφόρηση σχετικά με την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων, ετοιμάζεται για Αρχική Δημόσια Προσφορά στο Nasdaq, στοχεύοντας σε αποτίμηση 2 δισ. δολαρίων.

Η SimilarWeb ιδρύθηκε το 2007 δημιουργώντας μία πλατφόρμα analytics βασισμένη σε Τεχνητή Νοημοσύνη, που μετρά το traffic ιστοσελίδων και εφαρμογών.  Από τότε μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει σηκώσει 235.2 εκατ. δολάρια σε πάνω από 9 γύρους χρηματοδότησης. Ο τελευταίος, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και άγγιξε τα 120 εκατ. δολάρια.

Την περίοδο εκείνη, σχολιάζοντας το γεγονός στο Globes, ο ιδρυτής και επικεφαλής της SimilarWeb είχε δηλώσει ότι οι επιδόσεις της εταιρείας εν μέσω πανδημίας “ήταν τρελές” – οι καλύτερες που είχε ποτέ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα ετήσια έσοδα της εταιρείας υπολογίζονται στα 100 εκατ. δολάρια.

H SimilarWeb ισχυρίζεται ότι περισσότερες από τις μισές εταιρείες του Fortune 100, όπως η Walmart Inc, η Google LLC, η P&G και η Adidas AG, βασίζονται στα εργαλεία της για να αποκτήσουν ψηφιακές πληροφορίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις