Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το πρόγραμμα Inception της Nvidia κατέγραψε 7.000 AI startup για το 2020

Σημαντική άνοδος σημειώθηκε την περσινή χρονιά στον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος Inception που έχει αναπτύξει η Nvidia, ο αριθμός των AI startup για το 2020 κατέγραψε άνοδο 25% φτάνοντας τις 7.000 παγκοσμίως.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος business development της Nvidia Jeff Herbst δήλωσε σε ανάρτησή του στο blog της εταιρείας, πως η παγκόσμια κρίση γεννά ευκαιρίες, με τις AI startup να δίνουν μεγαλύτερη βάση στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, του machine learning και του data science, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την παγκόσμια κοινότητα στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Το 2020 ήταν η χρονιά που μια πρωτοφανής πανδημία επέφερε σημαντικό πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία. Παρ’ όλα αυτά το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων κατόρθωσε να αναπτυχθεί και να ακμάσει παρά τις επιπτώσεις του κορωνοιού. Αυτό δεν μπορεί να είναι σύμπτωση» δήλωσε ο Herbst.

Τα μεγαλύτερα τμήματα των AI startup δραστηριοποιούνται στο χώρο των υπηρεσιών IT, της υγειονομικής περίθαλψης, των ΜΜΕ και της διασκέδασης, γεγονός που αποδεικνύει τον αντίκτυπο της πανδημίας στην τηλεργασία, την υγεία και τον ελεύθερο χρόνο εντός του σπιτιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Nvidia Inception πρόσθεσε το πρόγραμμα της Oracle, Oracle for Startups, στη λίστα με τους επιταχυντές συνεργάτες της η οποία περιλαμβάνει επίσης την AWS Activate και την Microsoft for Startups, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων από μικρότερου μεγέθους εταιρείες. Μέσω αυτού του δικτύου συνεργασιών και συμπράξεων ανοίγεται ο δρόμος για τις νεοφυείς επιχειρήσεις ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέους διαύλους προώθησης των υπηρεσιών που προσφέρουν και να επεκτείνουν τα δίκτυα των πελατών που εξυπηρετούν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις