Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CPI: Αποτελέσματα εξαμήνου

Σταθερότητα παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του πρώτου 6μήνου της τρέχουσας χρήσης (1/7/2014-31/12/2014) της CPI, σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις, που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Σε επίπεδο 6μήνου τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 60.000 ευρώ έναντι κερδών 72.000 ευρώ το αντίστοιχο περυσινό 6μηνο. Το EBITDA παρουσίασε μια μικρή μείωση καθώς ανήλθε σε 460.000 ευρώ έναντι 521.000 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, διατηρώντας όμως την λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας.

Παρόλο που τα έσοδα της εταιρείας παρουσίασαν μείωση 3,2% και διαμορφώθηκαν σε 6,9 εκατ. ευρώ έναντι 7,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η συμμετοχή των υπηρεσιών στο σύνολο των εσόδων βρίσκεται στο 35%, σταθερά πάνω από τον προϋπολογισμό της εταιρείας.

H μικτή κερδοφορία της εταιρείας διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα και διαμορφώθηκε σε 1,66 εκατ. ευρώ έναντι 1,67 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο παρά την μικρή μείωση του τζίρου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής της CPI Αριστείδης Παπαθάνος, ανέφερε: “Το ασταθές περιβάλλον από τα μέσα Νοέμβριου και μετά επιβράδυνε την ανοδική μας πορεία τόσο σε επίπεδο τζίρου όσος και σε επίπεδο καθαρών κερδών. Παρ’ όλα αυτά παραμένουμε κερδοφόροι στα περυσινά επίπεδα διατηρώντας την οικονομική μας υγεία, βελτιώνοντας την ρευστότητά μας και διατηρώντας τα μερίδια στις στρατηγικές μας αγορές. Εφόσον σταθεροποιηθεί το περιβάλλον, η πορεία της Εταιρείας θα συνεχίσει να είναι ανοδική’’.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις