Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Κινεζική Didi Chuxing σήκωσε 300 εκατ. δολάρια για οχήματα αυτόνομης οδήγησης

Το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να αντλήσει ο Κινεζικός «γίγαντας» Didi Chuxing η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών μεταφοράς ταξί προκειμένου να επενδύσει περαιτέρω στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων που διαθέτει.

Της σχετικής διαδικασίας ηγήθηκε η επενδυτική IDG Capital, με την ενεργό συμμετοχή των CPE, του Ρωσο-Κινεζικού Επενδυτικού Fund, της Guotai Junan International, αλλά και της CCB International. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως τα νέα κεφάλαια που άντλησε η Didi Chuxing προστέθηκαν στα 500 εκατομμύρια δολάρια που είχε ήδη «σηκώσει» τον περασμένο Μάιο.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει από πενταετίας τις δοκιμές και εν γένει διαδικασίες ανάπτυξης αυτόνομων οχημάτων, ενώ σε συνεργασία με την SoftBank, έχει αποκτήσει άδεια πραγματοποίησης ελεύθερων δοκιμών στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, στο Πεκίνο, την Σαγκάη και το Σουζχού. Την ίδια στιγμή, η Didi κατάφερε να αντλήσει ένα πρόσθετο ποσό της τάξεως των $1,5 δισεκατομμυρίων για τον νεότευκτο επιχειρηματικό τομέα των εμπορικών μεταφορών.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις