Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το 12ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το 12ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας – YES 2021, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Μάϊου 2021.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου (κυρίως Β’ και Γ’ τάξης), είτε φοιτούν σε Ενιαίο Λύκειο είτε σε ΙΒ, με επάρκεια στην Αγγλική γλώσσα, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επιχείρηση και την επιχειρηματική διαδικασία. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τις επαγγελματικές προοπτικές που τους ανοίγονται στους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, ενώ η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα τους δώσει επιπλέον ένα χρήσιμο πιστοποιητικό.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μαθήματα από ακαδημαϊκούς διδάσκοντες και ομιλίες από προσκεκλημένους επιχειρηματίες, επίσκεψη σε εταιρία, ανάλυση και συζήτηση μελετών περίπτωσης από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνια, ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και επεξεργασία και ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου μίας νέας επιχείρησης. Οι μαθητές εξοικειώνονται με πολλές έννοιες της Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπως η οργάνωση επιχειρήσεων, η ηγεσία, η ομαδικότητα, το μάρκετινγκ, η χρηματοοικονομική διοίκηση, η καινοτομία, η στρατηγική, η διοίκηση ανθρωπίνων πόρων και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, προσεγγίζουν την επιχειρηματικότητα, ξεκινώντας από την αναγνώριση και αξιολόγηση της ιδέας και της επιχειρηματικής ευκαιρίας, συνεχίζοντας στην κινητοποίηση πόρων για τη δημιουργία επιχείρησης και καταλήγοντας στη διαχείριση της ανάπτυξής της, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα το επιχειρηματικό σχέδιο για μια δική τους, νέα, επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες συντάσσοντας το επιχειρηματικό πλάνο για την δική τους ιδέα και στο τέλος βραβεύονται οι ομάδες με τις καλύτερες ιδέες.

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση. Εφόσον το επιθυμούν, οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν σε εξέταση για την χορήγηση υποτροφίας παρακολούθησης. Στις προηγούμενες διοργανώσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 500 μαθητές από 230 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα (76% από Αττική, 24% από επαρχία) εκ των οποίων η πλειοψηφία παρακολούθησε το πρόγραμμα με υποτροφία. Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται μετά από συμμετοχή των υποψηφίων σε τεστ δεξιοτήτων (το οποίο πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν την έναρξη του προγράμματος).

Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε εδώ.  Για να υποβάλετε την αίτησή σας, πατήστε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις