Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι εργαζόμενοι έχουν κουραστεί και θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο, λέει ο CEO της Cisco

Οι εργαζόμενοι έχουν κουραστεί και έχουν αλλάξει γνώμη σχετικά με τη δουλειά από το σπίτι, δήλωσε ο CEO της Cisco, Chuck Robbins κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψής του με αναλυτές, την Τρίτη. Όπως είπε, στην αρχή τους άρεσε το νέο τους, “κατανεμημένο”, πρόγραμμα, ωστόσο τώρα θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο.

«Νομίζω ότι έχουμε περάσει σε αυτή τη φάση που οι άνθρωποι δυσκολεύονται πραγματικά ψυχικά, οι άνθρωποι δεν το απολαμβάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Robbins, τονίζοντας ότι αυτό έχει εκλάβει από τους ίδιους τους υπαλλήλους του. «Ένας από τους υπαλλήλους μας μου είπε τις προάλλες, ότι δεν τον πειράζει η επιλογή εργασίας από το σπίτι, αλλά τον πειράζει το να αναγκάζεται να δουλεύει από το σπίτι», συνέχισε.

Προχωρώντας στο πώς ο ίδιος φαντάζεται τη δουλειά μετά την πανδημία, ο ίδιος εξήγησε ότι θα υιοθετηθεί πιθανότατα ένα υβριδικό μοντέλο, στο πλαίσιο του οποίου οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν στο γραφείο δύο φορές την εβδομάδα και θα δουλεύουν τις υπόλοιπες ημέρες από το σπίτι, ή το αντίστροφο.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο μοντέλο εργασίας έχει ανακοινώσει η Salesforce αλλά και η Google, η οποία έχει ζητήσει από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στα γραφεία από την 1η Σεπτεμβρίου και να δουλεύουν εκεί για τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Από την άλλη, εταιρείες όπως η Twitter και η Dropbox έχουν ανακοινώσει στο προσωπικό τους ότι μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι, για πάντα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις