Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Flexfin: Ανάσες ρευστότητας από μία ελληνική fintech

Αναδημοσίευση από Startupper MAG #12

Η Flexfin απευθύνεται σε μικρομεσαίες εταιρείες που πωλούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους σε μεγάλους και αξιόπιστους πελάτες, οι οποίοι όμως συχνά εξοφλούν τα τιμολόγιά τους αρκετούς μήνες αργότερα. Ωστόσο, οι υποχρεώσεις τρέχουν: αυτές οι εταιρείες έχουν να πληρώσουν μισθούς, εισφορές, φόρους, προμηθευτές και συχνά βρίσκονται αποκλεισμένες από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα εξαιτίας του μεγέθους τους ή της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

Η Flexfin δίνει μια ανάσα ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις, προεξοφλώντας τιμολόγια και επιταγές εύκολα και γρήγορα, μέσα από μια online πλατφόρμα, που τους επιτρέπει να διαχειριστούν τις συναλλαγές τους από την άνεση του γραφείου τους, δίχως να χρειαστεί να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα. Πρόκειται για μια Startup που έχει στηθεί στα πρότυπα ξένων επιχειρήσεων Fintech, αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία για να παρέχει ψηφιακά τις υπηρεσίες της σε πελάτες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όσο για το ποιος μπορεί να συνεργαστεί με τη Flexfin, η εταιρεία παρέχει τις υπηρεσίες της σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων. Δεν θέτει ελάχιστα όρια σε ό,τι αφορά το μέγεθος της εταιρείας, τον τζίρο της ή το μέγεθος του εκάστοτε τιμολογίου, ενώ δεν απαιτεί προσωπικές εγγυήσεις ή επιπρόσθετες εξασφαλίσεις. Βασική όμως προϋπόθεση είναι οι υποψήφιοι πελάτες της Flexfin να έχουν τουλάχιστον έναν μεγάλο και φερέγγυο πελάτη, του οποίου τα τιμολόγια να επιθυμούν να προεξοφλήσουν.

Ταυτόχρονα, μέσω του factoring, πέρα από τη ρευστότητα που εξασφαλίζουν, οι πελάτες της Flexfin απολαμβάνουν και υπηρεσίες διαχείρισης και είσπραξης απαιτήσεων. Έτσι, δεν χρειάζεται πια οι ίδιοι να παρακολουθούν καθημερινά πληρωμές ή να ταλαιπωρούνται παραλαμβάνοντας και καταθέτοντας επιταγές – όλα αυτά τα αναλαμβάνουν τα έμπειρα στελέχη της Flexfin.

«Η Flexfin παρέχει μια νέα εμπειρία factoring στην ελληνική αγορά. Καινοτομούμε, κάνοντας πρόσβασιμες σε όλους υπηρεσίες που παραδοσιακά προσφέρονταν σε μεγαλύτερες εταιρείες. Δίνουμε σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα το απαραίτητο οξυγόνο για να κάνουν τα επόμενα βήματα τους με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.»

Δείτε περισσότερα στο www.flexfin.eu

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις