Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μετά την πανδημία εργαστείτε από όπου θέλετε, λέει (και) το Spotify στους υπαλλήλους του

Το Spotify μπαίνει και επίσημα στη λίστα των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών που αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα νέο μοντέλο εργασίας μετά την πανδημία. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή, από εδώ και στο εξής οι υπάλληλοι της θα μπορούν να εργαστούν από όπου κι αν βρίσκονται. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλουν θα μπορούν να πηγαίνουν στο γραφείο, αν θέλουν θα μπορούν να βρίσκονται κάθε μέρα σπίτι τους ή τέλος, να εφαρμόσουν ένα συνδυαστικό μοτίβο, με κάποιες μέρες παρουσίας στο γραφείο.

Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοί της θα έχουν επίσης την ελευθερία να επιλέγουν την πόλη ή ακόμα και τη χώρα από την οποία θα εργάζονται. Για όσους βρίσκονται μακριά αλλά θέλουν να έχουν ένα συγκεκριμένο χώρο εργασίας, το Spotify θα παρέχει συνδρομές σε συνεργατικούς χώρους.

“Αξιολογούμε τους χώρους μας σε όλον τον κόσμο με στόχο να αυξήσουμε τη βιωσιμότητα, την ευελιξία αλλά και να διασφαλίσουμε ότι όλοι μας υπάλληλοι, ανεξαρτήτως συνθηκών, μπορούν να εργαστούν άνετα και αποτελεσματικά”, ανέφερε η εταιρεία σε δημοσίευση στο blog της και συμπλήρωσε: “ο απόλυτος στόχος μας είναι ότι οι υπάλληλοι θα έχουν ένα μέρος στο οποίο θα μπορούν να συγκεντρωθούν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν – αυτό μπορεί να είναι ένα γραφείο, μια αίθουσα συνεδριάσεων ή ένας χώρος σε ένα καφέ”.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των εταιρειών που υιοθετεί τέτοιες πρακτικές αυξάνεται συνεχώς σε όλον τον κόσμο. Πρόσφατα, η Salesforce ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της να επιλέξουν εάν θα πάνε ξανά στο γραφείο ή όχι, λέγοντας ότι “η εργάσιμη ημέρα, 9-5, έχει πεθάνει”. Επίσης, το Τwitter αλλά και η Square έχουν δηλώσει ότι θα επιτρέψουν στο προσωπικό τους να εργάζεται από το σπίτι για πάντα, ενώ η Microsoft και η Google με τη σειρά τους έχουν ανακοινώσει ένα “υβριδικό” μοντέλο με συνδυασμό δουλειάς από το γραφείο και από το σπίτι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις