Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O CEO του Twitter καθιερώνει την εξ αποστάσεως εργασία και στην Square

Πριν από μερικές ημέρες, το Twitter ανακοίνωσε στους υπαλλήλους του ότι μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι “για πάντα”, κρίνοντας επιτυχημένο το “πείραμα” της τηλε-εργασίας που πραγματοποιήθηκε υποχρεωτικά κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Σήμερα, ο CEO του Twitter και ιδρυτής της Square, ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της τελευταίας ότι μπορούν και αυτοί να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους, εφόσον αυτό επιθυμούν. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο TheVerge:

“Θέλουμε οι υπάλληλοι να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από όπου νιώθουν πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί…οι υπάλληλοι της Square θα έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν από το σπίτι τους μόνιμα, ακόμα και όταν τα γραφεία της εταιρείας αρχίζουν να ανοίγουν.Τις προηγούμενες εβδομάδες μάθαμε αρκετά σχετικά με το τι χρειάζεται (ένας υπάλληλος) προκειμένου να εκτελέσει αποτελεσματικά τη δουλειά του εκτός γραφείου και θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε όσο προχωράμε”.

Φυσικά, η νέα αυτή πολιτική αφορά τις ομάδες που μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως. Όσοι εργάζονται σε πόστα που απαιτούν φυσική παρουσία, όπως το προσωπικό ασφαλείας για παράδειγμα, θα πρέπει να συνεχίσουν να πηγαίνουν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες (Facebook, Microsoft, Google), όλες έχουν παρατείνει το καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας μέχρι το τέλος του 2020. Το Twitter ήταν το πρώτο που έκανε το “επόμενο βήμα” και ίσως έκανε την αρχή για ένα “κύμα” παρόμοιων αποφάσεων που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις