Η IKEA γίνεται “Fintech”!

H γνωστή αλυσίδα πώλησης επίπλων IKEA εξαγόρασε το 49% της Ikano Bank με στόχο να προσφέρει μια πλήρη σουίτα τραπεζικών υπηρεσιών εντός των καταστημάτων της αλλά και online.

Η εξαγορά του μεριδίου, που πραγματοποιήθηκε από τη μητρική εταιρεία Ingka Investments περιγράφεται ως ένα “αποφασιστικό βήμα στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες” που θα βοηθήσει την Ikea να γίνει “πιο προσιτή, προσβάσιμη και βιώσιμη”.

Σημειώνεται ότι η IKEA και η Ikano bank έχουν κοινή ιστορία, καθώς και οι δύο προέρχονται από την ίδια ιδρυτική οικογένεια. Οι δύο εταιρείες έχουν επίσης μια μακρά εμπορική συνεργασία, με την τράπεζα να λειτουργεί ως πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προς την εταιρεία, σε οκτώ χώρες.

Ο Krister Mattsson, διευθύνων σύμβουλος της Ingka Investments σχολιάζει: «Η σημαντική επένδυση στην Ikano Bank είναι ένα συναρπαστικό βήμα για την Ingka Investments στον τραπεζικό τομέα. Καθώς οι πελάτες και οι λιανοπωλητές αναζητούν ολοένα και περισσότερες τραπεζικές λύσεις με ένα ισχυρό ψηφιακό θεμέλιο, η δέσμευσή μας να συνεργαζόμαστε ακόμη περισσότερο με την Ikano Bank κατά τη διάρκεια του ψηφιακού της μετασχηματισμού είναι μια μεγάλη ευκαιρία να εξυπηρετήσουμε νέους και υπάρχοντες πελάτες.

Η Ikano Bank λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1994, προσφέροντας μεταξύ άλλων λογαριασμούς ταμιευτηρίου εύκολης πρόσβασης και σταθερού επιτοκίου απευθείας στο κοινό, καθώς και αλλά και υπηρεσίες που απευθύνονται στο λιανικό εμπόριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις