Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Porsche και Lufthansa για την ανάπτυξη νέας Startup

Porsche και Lufthansa ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη δημιουργία μιας νέας Startup με το όνομα RYDES. Στόχος της νέας εταιρείας, είναι να συγκεντρώσει πολλές υπηρεσίες μεταφορών που προσφέρονται από διάφορους παρόχους, σε μία ψηφιακή πλατφόρμα. Μεταξύ άλλων, η πλατφόρμα περιλαμβάνει κοινόχρηστα αυτοκίνητα, ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια και δημόσιες συγκοινωνίες. Μέσω αυτής, οι χρήστες μπορούν να προγραμματίσουν και να κλείσουν τις διαδρομές τους, ανά πάσα στιγμή.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε εταιρείες που θέλουν να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους δωρεάν δυνατότητα μετακίνησης, ως πρόσθετη παροχή. Ο πρώτος πελάτης της RYDES είναι η WeWork, η οποία προσφέρει γραφεία και συνεργατικούς χώρους σε ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρείες. Οι οργανισμοί και τα άτομα που έχουν συνδρομή στη WeWork θα μπορούν επομένως να επωφεληθούν από τις προσφορές της RYDES στο μέλλον. Η WeWork θα διαθέσει την υπηρεσία το συντομότερο δυνατόν, ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας.

Μια συμμαχία καινοτομίας!

Για τη δημιουργία της Startup, συνεργάστηκε το τμήμα Forward31 της Porsche και το Lufthansa Innovation Hub. Το Forward31 είναι ένα τμήμα επικεντρωμένο αποκλειστικά στη δημιουργία νέων εταιρειών και επιχειρηματικών επιχειρηματικών μοντέλων. Η ομάδα του, με έδρα το Βερολίνο, αναλαμβάνει την ανάπτυξη των εταιρειών αυτών μαζί με νέους επιχειρηματίες και φροντίζει για ό,τι αφορά το προϊόν και την ανάπτυξη της επιχείρησης. Από την πλευρά του, το Lufthansa Innovation Hub είναι επίσης υπεύθυνο για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, από κοινού με founders και ομάδες.

Η συνεργασία των Forward31 και Lufthansa Innovation Hub ξεκίνησε το 2018 όταν ξεκίνησε η ανάπτυξη της RYDES. Αρχικά, η πλατφόρμα προσέφερε ένα πρόγραμμα πιστότητας που επιβράβευε τη χρήση διαφορετικών υπηρεσιών μετακίνησης. Στη συνέχεια όμως, το επιχειρηματικό της μοντέλο επεκτάθηκε και πλέον η εφαρμογή προσφέρει όσα περιγράφηκαν παραπάνω. Η RYDES είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε γερμανόφωνες χώρες, ενώ είναι προγραμματισμένο το λανσάρισμά της και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις