Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 850 εκατ. δολάρια η νέα χρηματοδότηση της SpaceX

Χρηματοδότηση – μαμούθ, ύψους 850 εκατ. δολαρίων, εξασφάλισε την προηγούμενη εβδομάδα η SpaceX, του Elon Musk. Το γεγονός αυτό, ανέβασε την αξία της εταιρείας κατά 60% από τον Αύγουστο, στα 74 δισ. δολάρια.

Με τα νέα κεφάλαια, η SpaceX φιλοδοξεί να να “τροφοδοτήσει” ταυτόχρονα δύο ιδιαίτερα κοστοβόρα projects. Το πρώτο εξ αυτών είναι το Starlink, ένα διασυνδεδεμένο δίκτυο internet που θα λειτουργεί μέσω χιλιάδων δορυφόρων, παρέχοντας πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε πολύ υψηλές ταχύτητες, σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με παλαιότερη εκτίμηση της SpaceX, το συγκεκριμένο project θα κοστίσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια (ή και περισσότερα) , αλλά θα αποφέρει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η SpaceX μέχρι σήμερα έχει θέσει σε τροχιά περισσότερους από 1.000 δορυφόρους για το Starlink, ενώ δώσει ήδη δοκιμαστική πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε πελάτες στις Η.Π.Α., τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόσφατα, η εταιρεία διεύρυνε το πεδίο αυτής της δοκιμής, επιτρέποντας και σε άλλους χρήστες να κάνουν προπαραγγελία της Υπηρεσία Starlink για 99 δολάρια. Σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα, αυτή τη στιγμή, το δίκτυο της SpaceX έχει πάνω από 10.000 χρήστες.

Το δεύτερο project της SpaceX , είναι το Starship, ένας πύραυλος – επαναχρησιμοποιήσιμο σύστημα μεταφοράς που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει πλήρωμα αλλά και φορτίο στην τροχιά της Γης, τη Σελήνη, τον Άρη και αλλού.,  Η εταιρεία έχει δημιουργήσει με επιτυχία πολλά πρωτότυπα, προσγειώνοντάς τα με ασφάλεια μετά από μικρές πτήσεις σε ύψος περίπου 500 ποδιών. Ωστόσο, οι δύο πιο πρόσφατες πτήσεις μεγάλου υψομέτρου, απέτυχαν και οδήγησαν σε εκρήξεις κατά τη διάρκεια της προσγείωσης. To επόμενο πρωτότυπο βρίσκεται ήδη στην  πλατφόρμα εκτόξευσης της SpaceX και η εταιρεία πρόκειται να πραγματοποιήσει μια νέα δοκιμαστική πτήση τις επόμενες εβδομάδες. Η νέα χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί και σε αυτή την προσπάθεια.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις