Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Cybersecurity Startup που έβγαλε 10 φορές την επένδυσή της σε δύο έτη!

Η εταιρεία από το Ισραήλ μέσα σε δυο χρόνια κατάφερε να εξαγοραστεί για 156 εκατ. δολάρια από την Palo Alto Networks.

Η Bridgecrew ιδρύθηκε το 2019 από τον Idan Tendler, (αριστερά στην κεντρική φωτογραφία), ο οποίος ίδρυσε στο παρελθόν και την Fortscale η οποία πωλήθηκε στην RSA, τον Barak Schoster Goihman και τον Guy Eisenkot (στο κέντρο). Οι ιδρυτές και η ομάδα της Startup θα ενταχθούν στο δυναμικό της Palo Alto Networks.

Η Startup, η οποία απασχολεί δεκάδες άτομα στο Ισραήλ και την Καλιφόρνια, ανέπτυξε μια πλατφόρμα Cybersecurity as a Code η οποία εντοπίζει και διορθώνει αυτόματα προβληματικές διαμορφώσεις υποδομής cloud τόσο σε φάση παραγωγής όσο και σε φάση ανάπτυξης, εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο στις εταιρείες και developers.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι υπάρχοντες επενδυτές της εταιρείας θα λάβουν απόδοση 9 ή 10 φορές την αρχική επένδυσή τους με την εξαγορά των 156 εκατ. δολαρίων από την Palo Alto Neworks. Μεταξύ των επενδυτών βρισκονται οι NFX, Battery Ventures, Tectonic Ventures, DNX Ventures, Sorensen Ventures και Homeward Ventures. Εκτός από τα VC, η Bridgecrew συγκέντρωσε επίσης χρήματα από ιδιώτες επενδυτές που συγκαταλέγονται στους ηγέτες της βιομηχανίας προστασίας δεδομένων και cloud της Silicon Valley συμπεριλαμβανομένων των: Kevin Mahaffey της Lookout, David Hannigan Head of Security of Spotify, David Chao VP of Engineering Engineering της Marqeta,  Tsao, Srinath Kuruvadi επικεφαλή του Cloud Infrastructure Security στη Netflix και του υπευθύνου προϊόντων για το AWS Security Hub, Ely Kahn.

“Έχουμε αφιερωθεί στη δημιουργία εργαλείων που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ προγραμματιστών και ασφάλειας στο cloud. Με την ένταξη μας στη Palo Alto Networks θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ασφάλεια σε επίπεδο κώδικα στο cloud στην κοινότητα προγραμματιστών σε μεγάλη κλίμακα”, δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Idan Tendler.

Η λύση της Startup είναι εξαιρετικά χρήσιμη για επείγουσες ανάγκες υλοποίησης εφαρμογών στο cloud, με στόχο την μείωση του κόστους και του χρόνου ανάπτυξης, με τους προγραμματιστές να μπορούν να εντοπίσουν τα όποια προβλήματα εγκαίρως.

Η Palo Alto Networks, με ισραηλινό founder, έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα έξι εταιρείες από το Ισραήλ και έχει σήμερα μια αποτίμηση 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις