Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon επιτρέπει στους καταναλωτές να ψηφίσουν το επόμενο προϊόν που θα κατασκευάσει

Ένα νέο πρόγραμμα, μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν τι προϊόντα θέλουν να παράγει και στη συνέχεια να πουλήσει η Amazon, λανσάρει ο παγκόσμιος κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το πρόγραμμα, με όνομα Build, θα μοιάζει με καμπάνια crowdfunding – χωρίς όμως τα χρήματα. Οι καταναλωτές θα στηρίζουν μόνο με την ψήφο τους ένα προϊόν και αν αυτό λάβει αρκετή υποστήριξη μέσα σε 30 ημέρες, η Amazon θα το κατασκευάζει. Οι πελάτες θα χρεώνονται μόνο αν το προϊόν τελικά κατασκευαστεί και τους αποσταλεί.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρόκειται να βοηθήσει την Amazon καθώς θα της δίνει την ευκαιρία να γνωρίζει ποια προϊόντα θα είναι δημοφιλή, πριν καν επιλέξει να τα δημιουργήσει. Το «ντεμπούτο» του θα γίνει δίνοντας στο κοινό τρεις επιλογές: έναν εκτυπωτή αυτοκόλλητων χαρτιών σημειώσεων (89.99 δολάρια), μια ζυγαριά έξυπνης διατροφής (34.99 δολάρια) και ένα ρολόι-κούκο (79.99 δολάρια). Οι πελάτες που θα ψηφίσουν ένα από τα προϊόντα, θα λάβουν έκπτωση στην προ-παραγγελία τους.

Σε ανακοίνωσή της, η Amazon είπε ότι δεν θα γνωστοποιεί το πραγματικό κόστος παραγωγής του κάθε προϊόντος. Η μόνη πληροφορία που θα έχουν οι καταναλωτές είναι το πόση υποστήριξη χρειάζεται ακόμα το κάθε ένα προκειμένου να μπει στην παραγωγή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις