Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση-ρεκόρ σε έναν μήνα από τις Ισραηλινές startups!

Το άκρως εντυπωσιακό ποσό των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατάφεραν να αντλήσουν οι Ισραηλινές εταιρείες startup κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, μέγεθος το οποίο και αποτελεί το υψηλότερο που έχουν «σηκώσει» ποτέ σε χρονικό διάστημα 1 μηνός.

Αρκεί να σημειωθεί ότι τον αντίστοιχο μήνα του 2020, οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Ισραήλ άντλησαν περί τα 956 εκατ. δολάρια. Όσο για τον δεύτερο -πλέον- πιο αποδοτικό από απόψεως συγκέντρωσης κεφαλαίων προς επένδυση μήνα, αυτός είναι ο περασμένος Σεπτέμβριος όταν και αντλήθηκαν συνολικά 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά που «σηματοδότησε» τον φετινό Ιανουάριο, δεν είναι άλλο από τους «μέγα-γύρους» χρηματοδότησης, ήτοι αυτοί υπερέβησαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια, καθώς έξι συνολικά Ισραηλινές startups “έσπασαν” τον… κουμπαρά των επενδυτών. Η δε συντριπτική πλειοψηφία των τελευταίων προέρχονταν από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η fintech startup Melio άντλησε 110 εκατ.δολάρια, η εταιρεία ψηφιακής υγείας K Health «σήκωσε» 132 εκατ. δολάρια, η DriveNets με την σειρά της έλαβε χρηματοδότηση 208 εκατ. δολάρια, η Rapyd που δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής των υπηρεσιών fintech-as-a-service κατάφερε να αντλήσει 300 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η OwnBackup που ειδικεύεται στις υπηρεσίες cloud και ανάκτησης «σήκωσε» 167,5 εκατ. δολάρια και η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Resident Home έλαβε περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια.

Προκειμένου να υπάρχει μια συγκρίσιμη τάξη μεγέθους, σε ολόκληρο το 2020, έλαβαν χώρα συνολικά 21 “mega” επενδυτικοί γύροι, οι οποίοι εισέφεραν -σχεδόν- το 33% των κεφαλαίων που αντλήθηκαν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις