Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο επενδυτικό fund λανσάρισε η Flashpoint – Στόχος τα 200 εκατ. δολάρια

Η παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων Flashpoint, που εδρεύει στο Λονδίνο, ανακοίνωσε την έναρξη του δευτερογενούς επενδυτικού της fund αποσκοπώντας στην συγκέντρωση συνολικά 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, ήδη έχει ολοκληρώσει το πρώτο κλείσιμο, ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με στόχο τις εταιρείες τεχνολογίας μεταγενέστερου σταδίου, το fund αναμένεται να προσφέρει ρευστότητα στους μετόχους των πρώτων σταδίων, καθώς και να επιτρέψει στις εταιρείες να ενοποιήσουν τους πίνακες κεφαλαίων τους.

Η Flashpoint, που διευθύνεται από τους συνιδρυτές Michael Szalontay και Alexander Konoplyasty, έχει πραγματοποιήσει δευτερεύουσες επενδύσεις στην Chess.com, την Ισραηλινή πλατφόρμα διαχείρισης ακινήτων Guesty, καθώς επίσης και στην ivi, μια Ρωσική online υπηρεσία streaming βίντεο.

Η εταιρεία μέχρι σήμερα έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε startup εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, το Ισραήλ, τη Βαλτική, τη Φινλανδία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (Αρμενία, Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιζία, Μολδαβία, Ουζμπεκιστάν, Ρωσία, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Ουκρανία και Γεωργία).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις