Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Workshop για τη μεταφορά Τεχνολογίας στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα

Το  Uni.Fund και το Ίδρυμα Ωνάση σε συνέχεια  της σειράς workshops που συνδιοργανώνουν οι δύο οργανισμοί για την υποστήριξη της Μεταφοράς Τεχνολογίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ανακοίνωσαν τη διοργάνωση του 1ου workshop, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, 17.00-19.00.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν, επίσης, η Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ) και το Athens Centre for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Institute for Intellectual Property Rights and Innovation (IPR-I) του European Public Law Organisation (EPLO).

To 1ο workshop έχει τίτλο “Building a Successful TTO: Structure, Human Capital, Responsibilities and Resources” και θα εμβαθύνει σε θέματα δομής, στελέχωσης και λειτουργίας ενός Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας (Technology Transfer Office – TTO).

Παραδείγματα επιτυχημένων TTOs και βέλτιστες πρακτικές από τον διεθνή χώρο θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες η Δρ. Shulamit Hirsch, IP Consultant & Strategist, Head of Intellectual Property στο Technion R&D Foundation του Ισραήλ και ο Καθηγητής Hamit Serbest, President of USIMP Board στην Τουρκία.

Στο δεύτερο μέρος του workshop, η Σοφία Τσακίρη, Μέλος του ΤΕΣ Μεταφοράς Τεχνολογίας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας, θα αναφερθεί στο πλαίσιο των προτάσεων που αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (Ε.Σ.Ε.ΤΕ.Κ) σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία των ελληνικών TTOs.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την προετοιμασία των Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων για τις Προσκλήσεις που θα δημοσιευτούν σύντομα για τη δημιουργία και υποστήριξη των TTOs.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις