Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Greek Startup Universe: Ξεκινά στις 2 Μαρτίου το πρόγραμμα για Έλληνες και Κύπριους founders

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Startup Greece και το Founderhood ανακοίνωσαν την έναρξη του διαδικτυακού προγράµµατος Greek Startup Universe στις 2 Μαρτίου 2021, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενική Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών. Το πρόγραµµα είναι δωρεάν για όλους τους Έλληνες και Κύπριους που έχουν µια τεχνολογική νεοφυή επιχείρηση ή ιδέα που υπόσχεται να αλλάξει τον κόσµο.

Μέσα σε 8 εβδομάδες, επιτυχημένοι Έλληνες ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτές και εξειδικευμένοι επαγγελματίες, µε δράση και εμπειρία µμέσα από τα µμεγαλύτερα παγκόσμια τεχνολογικά κέντρα καινοτομίας, θα έρθουν σε επαφή µε Έλληνες και Κύπριους ιδρυτές νεοφυών τεχνολογικών εταιρειών από κάθε άκρη του πλανήτη.

Οι συµµετέχουσες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ατομικές συναντήσεις, µε περισσότερους από 40 εξειδικευµένους, Ελληνικής καταγωγής, επαγγελµατίες στις 5 ηπείρους, για να προσφέρουν την εµπειρία τους σε τοµείς όπως η ανάπτυξη αρχικού προϊόντος, η επικοινωνία, οι πωλήσεις και οι στρατηγικές χρηµατοδότησης. Παράλληλα, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε δίκτυο περίπου 17 αγορών της παγκόσµιας τεχνολογικής επιχειρηµατικής σκηνής, καθώς και σε µεγάλα τεχνολογικά κέντρα όπως η Silicon Valley, η Νέα Υόρκη και το Ισραήλ, αλλά και ανερχόµενες αγορές όπως η Ινδία και η Βραζιλία. Ενδεικτικά, αναφέρουµε ότι οι επαγγελματίες που συμμετέχουν, προέρχονται από εταιρείες όπως η Google, Amazon, Salesforce, Linkedin, Facebook.

Παράλληλα µε τις εξατοµικευµένες συναντήσεις, οι συµµετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης εβδοµαδιαίων οµιλιών από έµπειρους ιδρυτές ώριµων τεχνολογικά επιχειρήσεων, που έχουν προσελκύσει χρηματοδοτήσεις άνω των 500 εκατ. δολαρίων, όπως ο Αλέξης Πιπερίδης, ο Κώστας Παρδάλης και η Νίκη Γουλιµή και από επενδυτές, όπως ο Νίκο Μπονάτσος. Ʃτους πυλώνες του προγράµµατος περιλαµβάνεται και η συµµετοχή στην ενεργή κοινότητα του δικτύου του προγράµµατος, η πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό καθώς και εργαλεία και υπηρεσίες που προσφέρουν συνεργαζόµενες εταιρείες, όπως η HubSpot, η Zendesk και η Proto.io. Τέλος, οι ομάδες που παρουσιάζουν πρόοδο κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα έρθουν σε επαφή με Έλληνες αγγέλους επενδυτές, με διαθέσιμα κεφάλαια προς επένδυση αξίας 10 εκατ. δολαρίων.

Το Greek Startup Universe στοχεύει στη δικτύωση των καινοτόµων Ελλήνων σε όλο τον κόσµο, συγκεντρώνοντας στρατηγικούς συνεργάτες, όπως το GreekTech στη Νέα Υόρκη, το CyprusInno στην Κύπρο και το Γραφείο Οικονοµικών και Εµπορικών Υποθέσεων του προξενείου του Αγίου Φραγκίσκου. Τη δράση του προγράµµατος στηρίζουν, μεταξύ άλλων, το Orange Grove, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation και το Greek House of Davos. 

Οι ενδιαφερόμενοι  Έλληνες και Κύπριοι ιδρυτές νεοφυών τεχνολογικών εταιρειών ή ιδεών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή διεθνώς, μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραµµα µέσα από την ιστοσελίδα του www.greekstartupuniverse.org, έως και την 1η Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε στην online ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ., Ώρα Ελλάδος (UTC+2), η οποία πρόκειται να μεταδοθεί, ζωντανά, στα κοινωνικά δίκτυα του Greek Startup Universe Facebook & Twitter.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις