Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρίστος Δήμας: Οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις στο Elevate Greece θα ξεπεράσουν τις 360 τον επόμενο μήνα

Το Elevate Greece, η επίσημη ψηφιακή πύλη για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αριθμεί ήδη 182 εγγεγραμμένες επιχειρήσεις και υπολογίζεται ότι τον επόμενο μήνα ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, αναφερόμενος στους πέντε μήνες λειτουργίας του νέου εργαλείου ανάπτυξης του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

«Εάν δεν κάνουμε τώρα γρήγορα βήματα, θα ακολουθούμε τις εξελίξεις», υπογράμμισε ο κ. Δήμας και διευκρίνισε πως «το Elevate Greece δεν είναι μόνο ένα μητρώο που κάνει την καταγραφή και τη χαρτογράφηση νεοφυών επιχειρήσεων, στόχος μας είναι να οργανώσουμε μια ηλεκτρονική πύλη εισόδου όλου του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας, ώστε να βγουν ωφελημένες οι νεοφυείς επιχειρήσεις, οι φορείς του οικοσυστήματος καινοτομίας και το κράτος».

Διευκρίνισε δε πως «το Elevate Greece είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει το κράτος να ενισχύσει ουσιαστικά τις νεοφυείς εταιρείες, όμως υπάρχουν και οι επίσημοι υποστηρικτές, όπως όλες οι τράπεζες που παρέχουν εξειδικευμένα τραπεζικά προϊόντα και χρηματικά έπαθλα γι’ αυτές που έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και σημαντικές επιχειρήσεις που βοηθάνε τις νεοφυείς εταιρείες να αναπτυχθούν».

Κληθείς να σχολιάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στις νεοφυείς επιχειρήσεις, ο κ. Δήμας είπε πως η Πολιτεία στηρίζει και βοηθάει τις συγκεκριμένες εταιρείες και ανέφερε ως παράδειγμα τον κλάδο του τουρισμού. «Οι επιχειρήσεις που συσχετίζονται με τον τουρισμό επηρεάστηκαν άμεσα και είχαν σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της πανδημίας. Εμείς ανακοινώσαμε μια δράση μέσω του ΕΣΠΑ, της τάξεων των 60 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία ενισχύουμε τη ρευστότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και στηρίζουμε με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, για κάλυψη κεφαλαίου κίνησης από 5.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ και αυτό αποδεικνύει ότι ενδιαφερόμαστε και θέλουμε να βοηθήσουμε τις νεοφυείς εταιρείες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις