Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Klarna είναι πλέον η Startup με τη μεγαλύτερη αξία σε όλη την Ευρώπη

Η σουηδική Fintech Klarna, είναι πλέον η Startup με τη μεγαλύτερη αξία στην Ευρώπη, καθώς μετά από χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων (!), η αποτίμησή της ανέρχεται στα 31 δισ. δολάρια. Η νέα χρηματοδότηση έρχεται μόλις έξι μήνες μετά την τελευταία, ύψους 650 εκατ. δολαρίων και ουσιαστικά τριπλασιάζει την αξία της σε σχέση με τότε.

Στον τελευταίο γύρο, σύμφωνα με το Sifted, συμμετείχε ένα μίγμα παλαιών και νέων επενδυτών. Μερικοί από τους πρώτους υποστηρικτές της εταιρείας είναι οι AB Orestund, Sequoia Capital και Atomico. Πιο πρόσφατοι είναι οι Northzone, Bestseller Group, Permira, Visa, Dragoneer και άλλοι.

Η Klarna ιδρύθηκε το 2005 και ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που άνθισε στον χώρο των πληρωμών με δόσεις. Το 2020, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση εσόδων κατά 40% αγγίζοντας το 1 δισ. δολάρια, σημειώνοντας ωστόσο και μεγάλες απώλειες λόγω εξόδων που αφορούν την επέκτασή της.

Σήμερα, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 17 χώρες και έχει πάνω από 250 συνεργάτες στον χώρο της λιανικής, μεταξύ των οποίων είναι οι Macys, Etsy, Sephora, Ralph Lauren και Urban Outfitters. Πρόσφατα, η Klarna ανακοίνωσε νέες δυνατότητες για τους χρήστες της εφαρμογής της στη Γερμανία. Από τις 10 Φεβρουαρίου, όσοι ζουν εκεί, μπορούν να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω του app και να αποκτήσουν χρεωστική κάρτα Visa.

Προς το παρόν, η Klarna δίνει αυτή τη δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό χρηστών, ωστόσο τους επόμενους μήνες πρόκειται να την επεκτείνει. Όσοι καταφέρουν να αποκτήσουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω αυτής, λαμβάνουν γερμανικό IBAN με το οποίο μπορούν να κάνουν καταθέσεις, πληρωμές αλλά και να λάβουν χρήματα.

Με την κίνησή της αυτή, η εταιρεία θέλει να μετατρέψει την εφαρμογή της σε ένα χρηματοοικονομικό super app με τεράστιες δυνατότητες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις