Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H “θαυματουργή” συσκευή της Φαίης Χριστοδούλου “σηκώνει” 45 εκατ. δολάρια και “βγαίνει” στην αγορά

To Miro Canvas μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην διάγνωση στο νοσοκομειακό πεδίο και να βελτιώσει σημαντικά την ιατρική φροντίδα.

H Miroculus με έδρα το Σαν Φρανσίσκο μόλις έκλεισε τη χρηματοδότηση B’ γύρου, ύψους 45 εκατ. δολαρίων, με τις Cota Capital και Section 32 να συμμετέχουν στην επέκταση της χρηματοδότησης με στόχο την έξοδο στην αγορά της εντυπωσιακής συσκευής της Miroculus.

Η Miroculus έχει δημιουργήσει ένα “λειτουργικό σύστημα” για τις επιστήμες ζωής το οποίο προσφέρει σε χιλιάδες επιστήμονες, φαρμακευτικές εταιρείες, μηχανικούς, νοσοκομεία και ερευνητές τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να συνεργαστούν αλλά και να τρέξουν πολύπλοκα πρωτόκολλα μέσω μιας μικρής συσκευής υψηλής τεχνολογίας – ένα διαγνωστικό μηχάνημα μινιατούρα! Για παράδειγμα DNA Sequencing, ανάπτυξη νέων μορίων, συνθετική βιολογία, τεστ για ιούς και για καρκίνο είναι μερικές από τις υλοποιήσεις της Miroculus.

H Φαίη Χριστοδούλου είναι co-founder και Chief Scientific Officer στην Miroculus από το 2013 και ηγείται της ομάδας ανάπτυξης της συσκευής Miro Canvas με πλούσιες σπουδές στην μοριακή γενετική και την βιοτεχνολογία. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Φαίη Χριστοδούλου και η Miroculus υποστηρίζεται από την Endeavor Ελλάδας.

«Ήμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία μικρορευστών της Miroculus και τα αρχικά προϊόντα αυτοματισμού ροής εργασίας εργαστηρίου, καθώς και με την εξαιρετικά καινοτόμο ομάδα, η οποία έδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα καθώς προσαρμόστηκαν στις προκλήσεις της κρίσης COVID-19» ανέφερε ο Bobby Yazdani της Cota Capital.

«Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης θα είναι καθοριστικός για την οικοδόμηση της εμπορικής μας ομάδας, την επέκταση του προγράμματος Beta και την υποστήριξη της εμπορικής έναρξης του πρώτου μας συστήματος, Miro Canvas, αυτό το φθινόπωρο» , δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Miroculus, Alejandro Tocigl.

«Η έλλειψη μιας εύχρηστης λύσης αυτοματισμού προετοιμασίας δειγμάτων για την πλειοψηφία των κλινικών εργαστηρίων καθιστά πολύ δύσκολη την ενσωμάτωση της αλληλουχίας επόμενης γενιάς σε δοκιμές ρουτίνας, οι οποίες τελικά περιορίζουν την πρόσβαση σε προηγμένη φροντίδα στην ογκολογία, ειδικότερα. Είμαστε αφοσιωμένοι στη διάθεση της υγειονομικής περίθαλψης τελευταίας τεχνολογίας στους ασθενείς σε κάθε περιβάλλον», δήλωσε ο Δρ. Mike Pellini, Διευθύνων Εταίρος του Section 32 και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Foundation Medicine. Ο Δρ Pellini συνέχισε, «βλέπουμε την τεχνολογία της Miroculus ως κλειδί για την ενεργοποίηση αυτού του οράματος και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις