Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Augmenta: Νέα χρηματοδότηση 8 εκατ. δολαρίων Α’ Γύρου

H ελληνική agtech μπήκε στα ραντάρ ενός μεγάλου κατασκευαστή τρακτέρ.

Η agtech Augmenta μόλις ολοκλήρωσε τον Α’ γύρο χρηματοδότησης ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων με τη συμμετοχή του κατασκευαστή γεωργικών μηχανημάτων CNH Industrial και του επενδυτικού κεφαλαίου για το κλίμα Pymwymic αλλά και των Marathon και Hardware Club.

Η CNH Industrial είναι ηγέτιδα εταιρεία στην κατασκευή τρακτέρ με εμπορικά σήματα όπως Case IH, New Holland και Steyr. Η Pymwymic είναι πρωτοπόρος στις επενδύσεις που σχετίζονται με το κλίμα και διαθέτει ένα από τα καλύτερα χαρτοφυλάκια agtech στην Ευρώπη.

Ο νέο γύρος χρηματοδότησης θα βοηθήσει την εταιρεία να υλοποιήσει τα φιλόδοξα σχέδιά της και να αυξήσει τις πωλήσεις ενισχύοντας το υπάρχον παγκόσμιο δίκτυο διανομής της πλατφόρμας της και επεκτείνοντας περαιτέρω τις πωλήσεις στις ΗΠΑ. Η Augmenta θα προσφέρει νέα χαρακτηριστικά στις υπηρεσίες της μέσω ασύρματων ενημερώσεων λογισμικού, αυτοματοποιώντας τις περισσότερες γεωργικές λειτουργίες όπως ο ψεκασμός των φυτοφαρμάκων. Η ομάδα ανάπτυξης των προϊόντων σχεδιάζεται να αναπτυχθεί περαιτέρω με την προσθήκη γεωπόνων, μηχανικών λογισμικού και ειδικών υπολογιστικής όρασης.

Ο συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός του κόσμου σε συνδυασμό με τους περιορισμένους επισιτιστικούς πόρους του πλανήτη θέτει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των ημερών μας. Αυτή η πρόκληση εκτείνεται από την έλλειψη τροφίμων σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο έως την αμφισβητήσιμη ποιότητα (και ασφάλεια) των τροφίμων που καταναλώνουμε. Τa τελευταίa έτη, οι κακές γεωργικές πρακτικές, η υπερ-καλλιέργεια, η ακραία εφαρμογή λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων έχουν σαν αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις για την ίδια τη γη, τα φυτά και κατ’ επέκταση για την υγεία μας.

Η Augmenta βρίσκεται στην αγορά γεωργίας ακριβείας, επιτρέποντας στους αγρότες να εφαρμόζουν την ακριβή ποσότητα λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων που απαιτούνται σε κάθε ίντσα ενός αγρού, μέσω μιας πολυφασματικής κάμερας η οποία τοποθετήται επάνω στο όχημα και σαρώνει το χωράφι κατά τη διάρκεια των καθημερινών εργασιών. Η πλατφόρμα αναλύει την κατάσταση της καλλιέργειας σε πραγματικό χρόνο και εφαρμόζει αυτόματα την ακριβή ποσότητα σε κάθε ίντσα του αγρού, μειώνοντας έτσι τις χημικές ουσίες και τα λιπάσματα.
Τα δεδομένα που συλλέγονται αναλύονται στην δικτυακή πύλη της Augmenta, η οποία προσφέρει μια επισκόπηση των γεωργικών εργασιών και της κατάστασης του αγρού, μαζί με τη δυνατότητα εξέτασης εικόνων των καλλιεργειών σε ποιότητα 4k.

Οι μέσες μειώσεις ψεκασμών για τις μεγάλες καλλιέργειες στρεμμάτων που παρατηρούνται μέχρι σήμερα με χρήση της λύσης της Augmenta είναι 9% για το άζωτο, 20% για το PGR και 15% για τα βοηθήματα συγκομιδής σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πρακτικές, με μέση αύξηση απόδοσης 2%.

Η Augmenta με founders τον Γιώργο Βαρβαρέλη και τον Δημήτρη Ευαγγελόπουλο έχει υποστηριχθεί από το egg της Eurobank, έχει ήδη παρουσία σε 16 χώρες σε όλο τον κόσμο, γραφεία στο Texas και εκθετική πορεία ανάπτυξης. Πρόκειται για μια από τις πρώτες επενδύσεις του Marathon VC.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις