Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Fintech Meniga σηκώνει 10 εκατ. δολάρια με έμφαση την “πράσινη” τραπεζική

Η Meniga προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτρονικής τραπεζικής στις παραδοσιακές τράπεζες κυρίως με πλήρη εκμετάλλευση του Open Banking

Η Meniga,, η fintech με έδρα το Λονδίνο και γραφεία στο Ρέικιαβικ, τη Στοκχόλμη, τη Βαρσοβία, τη Σιγκαπούρη και τη Βαρκελώνη ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων ευρώ, ξεπερνώντας τα 50 εκατ. ευρώ συνολική χρηματοδότηση.

Στον γύρο ηγούνται οι Velocity Capital και Frumtak Ventures ενώ συμμετέχουν οι υπάρχοντες επενδυτές Industrifonden, το κρατικό Future Fund του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και πελάτες της Startup όπως οι UniCredit, Swedbank, Groupe BPCE και Islandsbanki.

Η Meniga προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτρονικής τραπεζικής στις παραδοσιακές τράπεζες κυρίως με πλήρη εκμετάλλευση του Open Banking αλλά και με πρωτότυπες υλοποιήσεις όπως για παράδειγμα gamified banking αλλά και τον υπολογισμό του αποτυπώματος άνθρακα της τράπεζας αλλά και των πελατών τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι εφαρμογές της υποστηρίζουν 90 εκατ. πελάτες 800 τραπεζικών ιδρυμάτων και ψηφιακών τραπεζών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Τράπεζας και της Fintech υπηρεσίας της Waiz.

Η Meniga αναφέρει ότι η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις στην Ε&Α, και ιδιαίτερα για την περαιτέρω ανάπτυξη πράσινων τραπεζικών προϊόντων ενώ η fintech θα ενισχύσει τις ομάδες πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις