Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Manual: Η Startup που σήκωσε 30 εκατ. δολάρια για να φροντίσει την υγεία των ανδρών

Χρηματοδότηση Α’ Γύρου, ύψους 30 εκατ. δολαρίων, εξασφάλισε η Manual, μια Startup που με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, φροντίζει την υγεία και την ευεξία των ανδρών.

Η Manual ιδρύθηκε το 2018 από τον Γιώργο Πάλλη, έναν επαγγελματία με εμπειρία σε εταιρείες όπως η Deliveroo η TransferWise. Σήμερα, προσφέρει μια σειρά από διαγνωστικά εργαλεία και λύσεις υγείας που λειτουργούν βάσει δεδομένων. Η εταιρεία παρέχει στους άνδρες εύκολη πρόσβαση σε συμβουλές και δωρεάν ιατρική υποστήριξη, ενώ παράλληλα τους προσφέρει τις επιλογές θεραπείας που χρειάζονται για να τους βοηθήσουν να λάβουν προληπτικές αποφάσεις για την ευημερία τους.

Στόχος της είναι, να γίνει η κορυφαία παγκοσμίως πλατφόρμα ευεξίας για τον σύγχρονο άνδρα. Με τις λύσεις που προσφέρει, η εταιρεία θέλει να διορθώσει το “στίγμα” και το ταμπού που υπάρχει γύρω από έναν άνδρα που προσέχει τον εαυτό του καθώς και την έλλειψη πληροφόρησης που εμποδίζει το ανδρικό φύλο από την πρόληψη πολλών προβλημάτων υγείας.

“Έχουμε δει άνδρες όλων των ηλικιών να στρέφονται όλο και περισσότερο στο Manual για την επίλυση πολλαπλών προβλημάτων υγείας, με σχεδόν τους μισούς πελάτες μας να αναζητούν βοήθεια για περισσότερα από ένα ζητήματα. Είναι σαφές ότι μια ανησυχία για την υγεία μπορεί να έχει περισσότερες από μία αιτίες και μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν την υγεία τους με πιο ολιστικό τρόπο, χρησιμοποιώντας διαφορετικές θεραπείες για να κατανοήσουμε και να βελτιώσουμε την ευημερία τους”, εξηγεί ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας.

Πράγματι, η Manual έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να προσελκύσει ένα ευρύ κοινό και να αναπτυχθεί με ταχύτατους ρυθμούς. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι τους τελευταίους 12 μήνες, η εταιρεία τετραπλασίασε τα έσοδά της και επεκτάθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Βραζιλία, με μια ομάδα 30 ατόμων. Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία σκοπεύει να ενισχύσει την ανάπτυξη του προϊόντος της αλλά και τη διεθνή της επέκταση. Αυτή τη στιγμή, σημειώνεται ότι προσφέρει τις υπηρεσίες της σε Ευρώπη και Ασία πλην των περιοχών που ήδη αναφέρθηκαν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις