Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκίνησαν τα μαθήματα για τον 3ο κύκλο του προγράμματος Tech Academy της Socialinnov

Τα μαθήματα για τον 3ο κύκλο σπουδών του Tech Academy, του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος της Socialinnov για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα, ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να μειώσει την ανεργία στη χώρα μας και να προσφέρει σε άτομα που το χρειάζονται τη δυνατότητα να αλλάξουν το εργασιακό τους μέλλον και να αποκτήσουν νέες επαγγελματικές προοπτικές.

Λαμβάνοντας υπόψη τα χαμηλά ποσοστά καταρτισμένων σε τεχνολογίες πληροφορικής στη χώρα (μόλις 1,6% του συνολικού εργατικού δυναμικού), τη μικρή συμμετοχή γυναικών στον τομέα ΤΠΕ (12,7%), αλλά και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ειδικά ανάμεσα στους νέους, τo Tech Academy προσφέρει δωρεάν κύκλους σπουδών, δίνοντας προτεραιότητα σε νέους, γυναίκες, ανέργους και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Το πρόγραμμα προσφέρει συνολικά πέντε κατευθύνσεις και απευθύνεται σε όσους έχουν κάποιες βασικές γνώσεις πάνω στις σχετικές τεχνολογίες και θέλουν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, αποκτώντας παράλληλα και επίσημη πιστοποίηση. Υλοποιείται σε online περιβάλλον στα ελληνικά, ενώ τα στελέχη και οι εισηγητές του αποτελούν άτομα με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία και αναγνωρισμένη πορεία στον ιδιωτικό τομέα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να το παρακολουθήσουν με το δικό τους ρυθμό και έχουν την υποστήριξη ενός μέντορα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ενώ, παράλληλα με τα μαθήματα, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια με προσανατολισμό την προσωπική τους εξέλιξη, την επαγγελματική τους ενδυνάμωση, την ενίσχυση της ταυτότητάς τους ως ενεργών πολιτών μέσω εθελοντισμού κ.ά.

Μετά την ολοκλήρωση του 3ου κύκλου σπουδών με κατεύθυνση το Front End Development, οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις δωρεάν, με στόχο την απόκτηση της αναγνωρισμένης πιστοποίησης της Microsoft, που σε αυτόν τον κύκλο αφορά την ειδίκευση HTMLApplication Development Fundamentals.

Το πρόγραμμα Tech Academy υλοποιείται σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάδας, την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, την People For Businessτην iTechScope και την εφημερίδα Η Καθημερινή, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Youth Empowered της CocaCola Τρία Έψιλον.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις