Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Futurae Technologies: Επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς επέκτασης με νέα χρηματοδότηση

Η Futurae Technologies AG, υπηρεσία ταυτοποίησης και επιβεβαίωσης συναλλαγών, εξασφάλισε χρηματοδότηση 5 εκατομμυρίων από τον κορυφαίο ευρωπαϊκό πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Euroclear, καθώς και τους υπάρχοντες επενδυτές της AXA Venture Partners, Zürcher Kantonalbank και EquityPitcher Ventures. Η επένδυση επιτρέπει στην εταιρεία να επεκτείνει την ομάδα, να επιταχύνει τη διεθνή της επέκταση και να αναπτύξει περαιτέρω την πλατφόρμα της.

Τα τελευταία τρία χρόνια, περισσότερες από 100 τράπεζες με χρήστες σε περισσότερες από 50 χώρες έχουν επιλέξει τη Futurae ως πλατφόρμα ταυτοποίησης των πελατών τους. Η Futurae θα συνεχίσει την επέκταση της στην ευρωπαϊκή αγοράς στηριζόμενη σε αυτούς τους πρώτους τραπεζικούς της πελάτες στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστρία. Επιπλέον, θα ενισχύσει την πλατφόρμα της με  δυνατότητες μηχανική μάθησης για τον ταχύτερο και πιο ακριβή εντοπισμό απατών, και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους πελάτες της με εύχρηστες λύσεις για τους χρήστες τους.

Άλλωστε, εξαρχής ο σκοπός της εταιρείας ήταν να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που συναντούν οι επιχειρήσεις που χρειάζονται ισχυρό έλεγχο στοιχείων: τα έξοδα, την απώλεια πελατών κατά τη διάρκεια του ψηφιακού ταξιδιού και τις αυξημένες απάτες, μεταξύ άλλων.  Η Futurae Technologies ιδρύθηκε από την Sandra Tobler, CEO, μια πεπειραμένη επιχειρηματία και ηγέτη του Fintech οικοσυστήματος, και δύο ειδικούς σε θέματα ασφάλειας και χρηστικότητας, γνωστούς σε ολόκληρο τον κλάδο για την έρευνά τους. Ο λόγος για τον Νίκο Καραπάνο, CTO, με PHD στον έλεγχο ταυτότητας και την διαδικτυακή ασφάλεια και τον Claudio Marforio, COO και head of product, με PHD στην ασφάλεια και τη χρηστικότητα των κινητών.

Η εταιρεία είναι επίσης μέλος του προγράμματος Endeavor Scale-Up που ξεκίνησε στις αρχές του έτους η Endeavor Greece. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος επιτάχυνσης, η εταιρεία έχει πρόσβαση σε στρατηγική καθοδήγηση από εξειδικευμένους μέντορες, χρηματοδότηση μέσω του διεθνούς δικτύου επενδυτών της Endeavor, αλλά και σε ταλέντο, αξιοποιώντας τη συνεργασία του οργανισμού με πανεπιστήμια και επιχειρήσεις διεθνώς. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις, αποκτώντας, έτσι, πρόσβαση στο δίκτυο και τα μέλη του οργανισμού παγκοσμίως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις