Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η αγγλική Fintech Zilch σηκώνει 80 εκατ. δολάρια στον Β’ Γύρο για υπηρεσίες BNPL

Η Startup βρίσκεται στον χώρο των μεταχρονολογημένων πληρωμών (Buy Now Pay Later - BNPL) o οποίος έχει προσελκύσει ένα μεγάλο μέρος καταναλωτών.

Η Zilch με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Β΄’ Γύρου χρηματοδότησης, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, με την Startup να έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 120 εκατομμύρια δολάρια συνολικά με αποτίμηση άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γύρος υποστηρίζεται από αρκετούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Gausee Ventures και M&F Fund. Το νέο κεφάλαιο θα βοηθήσει τη συνεχή επέκταση της Zilch στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και την είσοδό της στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να προβεί σε 100 νέες προσλήψεις, παράλληλα με τις στρατηγικές προσλήψεις του Werner Kruger, πρώην αντιπροέδρου επιστήμης δεδομένων στην Klarna ως Chief Data Officer, και της Amabel Polglase, πρώην Επικεφαλής Παγκόσμιων Πελατών στο Facebook, ως Επικεφαλής Μάρκετινγκ.

“Η Zilch είναι πολύ περισσότερο από μια εταιρεία BNPL. Πολύ σύντομα θα λανσάρουμε υπηρεσίες σε μια σειρά από νέες χώρες και θα συνεχίσουμε τις δοκιμές και την ταχεία ανάπτυξη εναλλακτικών τρόπων πληρωμών για τους πελάτες μας», δήλωσε ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Zilch Philip Belamant.

Η Zilch είναι η μόνη fintech στο Ηνωμένο Βασίλειο η οποία έχει πάρει πλήρη άδεια καταναλωτικής πίστης από την FCA, αποτέλεσμα της συνεργασίας της με τον ρυθμιστικό φορέα για πάνω από 12 μήνες.

Η υπηρεσία της Zilch λειτουργεί περίπου σαν τις πιστωτικές κάρτες, προσφέροντας στους πελάτες της τη δυνατότητα να πληρώνουν για την αγορά τους, όπου γίνονται δεκτές κάρτες Mastercard, μετά από 6 εβδομάδες με μηδενικούς τόκους και μηδενικές χρεώσεις. Μεγάλος παίκτης σε αυτή την αγορά είναι η Klarna και αναμένεται να δραστηριοποιηθεί και η δική μας Viva Wallet σε όλη την Ευρώπη.

“Έχουμε δημιουργήσει μια ψηφιακή πλατφόρμα που συνδέει τον πελάτη μας με κάθε λιανοπωλητή στον κόσμο, επιτρέποντάς μας να μάθουμε τι θέλουν οι πελάτες μας και να προσφέρουμε αυτές τις λειτουργίες με χαμηλό κόστος στου πελάτες μας”, προσθέτει ο Belamant.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις