Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple, Tesla και… Pfizer ανάμεσα στις πιο καινοτόμες εταιρείες της χρονιάς

Την ετήσια λίστα της με τις 50 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο δημοσίευσε πρόσφατα η Boston Consulting Group, υπογραμμίζοντας την αξία της καινοτομίας σε δύσκολες εποχές όπως αυτή που διανύουμε.

Στις πρώτες θέσεις, βρέθηκαν (για μια ακόμα φορά) οι τεχνολογικοί γίγαντες των ΗΠΑ, με την Apple να ηγείται και τις Alphabet, Amazon και Microsoft να ακολουθούν. Στην 50αδα προστέθηκαν επίσης φέτος αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες, λόγω της προσπάθειάς τους ενάντια στον κορωνοϊό. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Pfizer, η οποία λόγω της ανάπτυξης του εμβολίου με την BioNtech, κατάφερε να μπει στη δεκάδα.  Γεωγραφικά πάντως, για μια ακόμη χρονιά, ΗΠΑ και Κίνα είχαν ισχυρό προβάδισμα.

2005 vs 2021

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, πέρα των προαναφερθέντων, η σύγκριση που γίνεται στην φετινή έρευνα και στις αντίστοιχες προηγούμενων χρόνων. Αντιπαραβάλλοντας τα αποτελέσματα από το 2005, το 2013 και τη φετινή χρονιά, παρατηρείται ότι ο τομέας της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών έχει βρεθεί τις περισσότερες φορές στις κορυφαίες θέσεις. Τα ονόματα που κυριαρχούν είναι αδιαμφισβήτητα αυτά μεγάλων παικτών, όπως οι Apple, IBM ή Microsoft, ωστόσο νεότερες εταιρείες φαίνεται πως καθιερώνονται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι φυσικά η Tesla και η Huawei.

Δείτε αναλυτικά:

Infographic: The Most Innovative Companies Over Time | Statista

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις