Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Λίγες μέρες έμειναν για να συμμετάσχετε στο EIT Digital Challenge

Οι αιτήσεις ολοκληρώνονται στις 10 Μαΐου

Συνεχίζονται, έως τις 10 Μαΐου, οι αιτήσεις για το EIT Digital Challenge, τον κορυφαίο ευρωπαϊκό διαγωνισμό για deep tech εταιρείες, που μοιράζει έπαθλα 250.000 ευρώ.

Συμμετοχή, μπορούν να δηλώσουν ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με υπάρχοντες πελάτες (άρα scaleups), με την προϋπόθεση να ασχολούνται με έναν από τους παρακάτω τομείς: Ψηφιακή Τεχνολογία, Ψηφιακές Πόλεις, Ψηφιακή Βιομηχανία, Ψηφιακή Ευεξία και Ψηφιακή Οικονομία. Οι τρεις καλύτερες εταιρείες θα βραβευτούν με χρηματικά – και όχι μόνο – έπαθλα.

«Θα επιλέξουμε 20 εταιρείες από όλους τους αιτούντες και θα τις προσκαλέσουμε σε μια  εκδήλωση το φθινόπωρο, όπου θα παρουσιάσουν τις λύσεις τους σε μια κριτική επιτροπή εταιρειών και επενδυτών υψηλού προφίλ», εξηγεί  ο Shehryar Piracha, Επικεφαλής του EIT Digital Accelerator. «Συνολικά 3 νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, ένας νικητής του Challenge και δύο επιλαχόντες. Όλοι θα λάβουν ένα ολόκληρο έτος υποστήριξης από το EIT Digital Accelerator, αξίας 50.000 ευρώ. Επιπλέον, ο νικητής του Challenge θα λάβει χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ.”

«Το EIT Digital Challenge είναι το βασικό μας μέσο για να εντοπίζουμε τους καλύτερους Ευρωπαίους deep tech επιχειρηματίες και να τους βοηθάμε, μέσω του Accelerator, να συγκεντρώσουν κεφάλαια, να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και να επεκταθούν διεθνώς. Τους υποστηρίζουμε για να γίνουν κορυφαίες εταιρείες στην παγκόσμια αγορά και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης στον ψηφιακό χώρο», τονίζει από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος Καινοτομίας του EIT Digital Chahab Nastar.

Σημειώνεται ότι με τον όρο deep tech, περιγράφονται οι  εταιρείες που αξιοποιούν εξελιγμένη τεχνολογία που συχνά προστατεύεται ή είναι δύσκολο να αναπαραχθεί.

Μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμό και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις