Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Walmart Health εξαγοράζει την MeMD

Η Walmart Health προχώρησε στην εξαγορά της MeMD μιας Startup τηλε-υγείας χωρίς να ανακοινωθεί το ποσό της συμφωνίας.

Η Αμερικανική MeMD ιδρύθηκε το 2010 και προσφέρει υπηρεσίες τηλε-υγείας σε 5 εκατομμύρια συνδρομητές, τόσο πρωτοβάθμιας περίθαλψης όσο και για ψυχικά νοσήματα, μέσω συνεργαζόμενων ιατρών. Το 2018 η εταιρεία παρουσίασε και ένα ειδικό σύστημα διάγνωσης ψυχολογικών και ψυχιατρικών ζητημάτων στις συνεδρίες ασθενών.

Η Walmart Health είναι θυγατρική του μεγάλου λιανέμπορου των Η.Π.Α. ο οποίος έπρεπε να ανταποκριθεί στην πολυ-τομεακή επίθεση της Amazon σε διάφορες κάθετες αγορές και ειδικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Εδώ και ενάμιση έτος περίπου η Walmart έχει αρχίσει να προσφέρει βασικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας σε επιλεγμένες πόλεις των Η.Π.Α. με φυσικά ιατρεία. Με την εξαγορά της MeMD να υποστηρίζει τον στόχο της Walmart για μια «ολοκληρωμένη, πολυ-καναλική παροχή υπηρεσιών υγείας που αξιοποιεί δεδομένα και τεχνολογία για τη παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας υψηλού επιπέδου» σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Το Telehealth προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία να προσεγγίσουμε τους πελάτες μας εκεί που βρίσκονται και συμπληρώνει τα ιατρεία της Walmart Health. Σήμερα οι άνθρωποι αναμένουν πολυ-καναλική πρόσβαση στη πρωτοβάθμια φροντίδα και η προσθήκη τηλεθεραπείας στις στρατηγικές υγειονομικής περίθαλψης της Walmart μας επιτρέπει να παρέχουμε προσωπική και ψηφιακή φροντίδα όποτε και όπου ζητηθεί”, δήλωσε η Δρ Cheryl Pegus, εκτελεστική αντιπρόεδρος, Υγείας και Ευεξίας της Walmart Health.

Τους επόμενους μήνες, η Walmart θα χρησιμοποιήσει την MeMD για να προσφέρει  πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας online σε όλους τους πολίτες των Η.Π.Α. συμπεριλαμβανομένης της επείγουσας ψυχολογικής/ψυχιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις