Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT Health: Εκπαίδευση στην τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της υγείας

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 10 εβδομάδων, από τις 21 Ιουνίου ως τις 30 Αυγούστου 2021, και απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς φοιτητές, νέους ερευνητές και επαγγελματίες υγείας.

Το EIT Health έχει ανοικτή πρόσκληση για το φετινό HelloAIRIS, ένα πλήρες πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία, που υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το EIT Health και υλοποιείται από τους συνεργάτες του (GE Healthcare, KTH, LEITAT, κ.α.).

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 10 εβδομάδων, από τις 21 Ιουνίου ως τις 30 Αυγούστου 2021, και απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς φοιτητές, νέους ερευνητές, επαγγελματίες υγείας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για την κάλυψη των σύγχρονων υγειονομικών αναγκών των πολιτών της Ευρώπης.

Σκοπός του HelloAIRIS είναι να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στην τεχνητή νοημοσύνη και να τους προτρέψει να ανακαλύψουν και να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις στον τομέα της Υγείας με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους μέχρι τις 28 Μαΐου 2021 εδώ. Το πρόγραμμα θα προσφέρει πλήρεις υποτροφίες σε όσους υποψήφιους επιλεγούν. Η αξιολόγηση θα γίνει με βάση την έρευνα, το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), ως hub του EIT Health στην Ελλάδα, είναι υπεύθυνο για τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Γιώργο Μέγα ([email protected]), σύμβουλο Καινοτομίας στο ΕΚΤ.

Tέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στο περσινό αντίστοιχο πρόγραμμα HelloAIRIS, η Ελλάδα μαζί με την Πολωνία είχαν τις περισσότερες συμμετοχές από την Ευρώπη.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις