Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Cosmos Sport συνεργάζεται με την Fit Analytics για το μεγάλο πρόβλημα του online shopping

H κρητική Cosmos Sport ανακοίνωσε συνεργασία με την γερμανική Fit Analytics για την υλοποίηση υπηρεσίας εύρεσης του σωστού μεγέθους ρούχων και παπουτσιών online και offline.

H νέα υπηρεσία η οποία προσφέρεται ήδη στα online καταστήματα της εταιρείας αλλά και σε 40 φυσικά καταστήματα του group (Cosmos Sport, Sneaker10, Slamdunk, Sportsfactory).

Το Fit Finder βοηθάει στην ιδανική εφαρμογή αθλητικών ρούχων και παπουτσιών κατά την online παραγγελία, αξιοποιώντας τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης. Η νέα υπηρεσία που λανσάρουν τα Cosmos Sport, αποτελεί αποτέλεσμα της αποκλειστικής συνεργασίας με την εταιρία Fit Analytics στην Ελλάδα, την οποία χρησιμοποιούν κορυφαία fashion brands παγκοσμίως.
Ο καταναλωτής μπορεί σε λίγα δευτερόλεπτα να συμπληρώσει προσωπικές πληροφορίες (ύψος, βάρος, ηλικία κ.λπ.), τις οποίες το Size Finder συγκρίνει αυτόματα με εκείνες άλλων αγοραστών, ώστε να προτείνει με ακρίβεια μέγεθος ανά μάρκα.

Σε κάθε περίπτωση η εύρεση του σωστού μεγέθους ρούχων είναι ένα “ιερό δισκοπότηρο” στο χώρο του online εμπορίου με αρκετές Startups να επιχειρούν και να προσελκύουν μεγάλες χρηματοδοτήσεις και εξαγορές.

Το ίδιο συνέβει και με την Fit Finder η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα από τη Snap, του γνωστού κοινωνικού δικτύου Snapchat, έτσι ώστε να υποστηρίξει την πλατφόρμα e-commerce που έχει αναπτύξει για τους χρήστες της και ειδικά για τους εφήβους, οι οποίοι ξοδεύουν τεράστια ποσά για αγορές και ειδικά online.

O Νίκος Βαρβαδούκας, Chief Omnichannel Officer του Cosmos Sport Group  δήλωσε: «Προσπαθούμε διαρκώς να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε κάθε σημείο επαφής με τους φίλους των brands μας, και η τεχνολογία αποτελεί δυνατό σύμμαχο σε αυτό το ταξίδι. Η ακρίβεια στην επιλογή μεγέθους είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ευχάριστης αγοράς. Έτσι, η στρατηγική συνεργασία με τη Fit Αnalytics αποτελεί τιμή για όλη την ομάδα μας».

Ο CEO της Fit Analytics, Sebastian Schulze, δήλωσε : «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία με την Cosmos Sport και μέσω της υπηρεσίας Fit Finder φιλοδοξούμε να προσφέρουμε ακρίβεια στην επιλογή μεγέθους των online αγορών των πελατών της. Η Cosmos Sport, ως omnichannel leader, με πάνω από 50% των δραστηριοτήτων της να προέρχεται από online παραγγελίες, προσθέτει αξία στον καταναλωτή – όχι μόνο μέσα από την προσφορά προϊόντων, αλλά παρέχοντας υπηρεσίες με πρωτοποριακή τεχνολογική καινοτομία. Εκτός από το λανσάρισμα του Fit Finder στο cosmossport.gr & sneaker10.gr η υπηρεσία Fit Finder ενσωματώνεται σε 40 καταστήματα ως εργαλείο εξυπηρέτησης πελατών και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το fitting χρησιμοποιώντας τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης. Είναι τιμή για την Fit Analytics να συνεργάζεται με μια εταιρεία που έχει κοινό όραμα και omnichannel στρατηγική όπως η Cosmos Sport».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις