Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Snap ποντάρει στο AR και κάνει τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της

Στην εξαγορά της WaveOptics για πάνω από 500 εκατ. δολάρια προχώρησε η Snap, η εταιρεία πίσω από τη διάσημη εφαρμογή Snapchat, καταγράφοντας το μεγαλύτερο deal της ιστορίας της.

Η WaveOptics είναι η εταιρεία επαυξημένης πραγματικότητας της οποίας η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί για τα νέα γυαλιά της Snap, που ονομάζονται Spectacles. H εταιρεία δημιουργεί κυρίως κυματοδηγούς, μια τεχνολογία που επιτρέπει την εμφάνιση “εικονικών αντικειμένων” στον πραγματικό κόσμο μέσω μιας διαφανούς επιφάνειας όπως είναι το γυαλί και συνοδευτικών προβολέων φωτός. Η Snap χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία στα νέα Spectacles, το οποία δεν θα πωλούνται ευρέως αλλά θα δίνονται σε έναν μικρό αριθμό δημιουργών εφέ AR.

Η WaveOptics ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2014 και έχει σηκώσει μέχρι σήμερα χρηματοδότηση 65 εκατ. δολαρίων. Απασχολεί μια ομάδα 125 ατόμων που τώρα θα υπάγεται στο τμήμα hardware της Snap, με επικεφαλής τον Steen Strand. Η πληρωμή για την εξαγορά της θα γίνει στο ήμισυ τώρα και σε δύο χρόνια η εταιρεία θα αποφασίσει αν θα πληρώσει σε μετρητά ή μετοχές το υπόλοιπο.

Για την Snap η εξαγορά αυτή μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική καθώς πρόκειται για έναν δυνατό παίκτη σε μια αναδυόμενη αγορά. Για την WaveOptics, το όφελος είναι διπλό καθώς η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να πουλά την τεχνολογία της και σε άλλες εταιρείες όσο θα δουλεύει με τη Snap σε δικά της οπτικά συστήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις