Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon εξαγοράζει τα θρυλικά MGM Studios για 8,45 δισ. δολάρια!

Σε μια τολμηρή επιχειρηματική κίνηση προχώρησε σήμερα η Amazon, ανακοινώνοντας την εξαγορά των MGM Studios έναντι 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της εταιρείας, πίσω από την εξαγορά της Whole Foods το 2017, για 13,7 δις. δολάρια.

Η Amazon δήλωσε ότι με την εξαγορά αυτή σκοπεύει να αξιοποιήσει τη «βιβλιοθήκη» του θρυλικού κινηματογραφικού στούντιο – που περιλαμβάνει πάνω από 4.000 ταινίες και 17.000 τηλεοπτικές σειρές, για να ενισχύσει το Amazon Studios, τη δική της επιχείρηση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών. Η εταιρεία πιστεύει ότι η πραγματική αξία της συμφωνίας αυτής βρίσκεται ακριβώς εκεί: στην πνευματική ιδιοκτησία που πρόκειται να αξιοποιήσει μαζί με την ομάδα της MGM.

Το σκεπτικό αυτό αλλά και το ποσό που διέθεσε η εταιρεία για την συμφωνία αυτή, αποδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι για αυτή να παραμείνει ανταγωνιστική στο «καυτό» πεδίο του Streaming, όπου έχει απέναντί της παίκτες όπως το Netflix, τη Disney και όχι μόνο. Όλοι οι παραπάνω, έχουν μπει σε έναν άτυπο αγώνα ενίσχυσης του περιεχομένου τους με στόχο την επικράτηση και το ίδιο συμβαίνει και με τους κολοσσούς των media οι οποίοι παλεύουν να μείνουν στο προσκήνιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού αποτελεί η πρόσφατη συγχώνευση του Discovery με τη WarnerMedia. Με την κίνηση αυτή, η Amazon ίσως βρεθεί ένα βήμα μπροστά από όλους – ή τουλάχιστον εκεί στοχεύει.

Σημειώνεται ότι πέρυσι η εταιρεία επένδυσε 11 δισ. δολάρια σε μουσικό και τηλεοπτικό περιεχόμενο ανεβάζοντας τον πήχη από τα 7,8 δισ. δολάρια που είχε δώσει για τον ίδιο σκοπό το 2019. Έχοντας δημιουργήσει ήδη μια ισχυρή βιβλιοθήκη ταινιών και σειρών, η προσθήκη της MGM θα την αναβαθμίσει αισθητά. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το Studio κατέχει τα δικαιώματα των ταινιών του James Bond και έχει δημιουργήσει κορυφαίες σειρές όπως το The Handmaid’s Tale. Επίσης έχει το δικό της τηλεοπτικό δίκτυο «Epix», το οποίο έχει προβάλει αρκετά διάσημα σόου όπως το Shark Tank, το Survivor και το The Real Housewives.

Η MGM, η οποία είναι ιδιωτική εταιρεία, αναζητούσε αγοραστή εδώ και αρκετά χρόνια. Οι ιδιοκτήτες της περιλαμβάνουν τους Anchorage Capital, Highland Capital Partners, Davidson, Kempner Capital Management, Solus Alternative Asset Management και Owl Creek Investments – funds τα οποία ανέλαβαν τον έλεγχό της μετά την πτώχευσή της το 2010.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις