Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Curve: Το πιο επιτυχημένο crowdfunding με 10 εκατ. λίρες από 11.795 επενδυτές σε 54 ώρες

Εξασφαλίζοντας 10 εκατομμύρια λίρες από 11.795 επενδυτές σε 54 ώρες, η Curve έσπασε όλα τα ρεκόρ στην ιστορία του Crowdcube, λίγο πριν κυκλοφορήσει την πλατφόρμα της στις ΗΠΑ και λανσάρει την πιστωτική της κάρτα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη.

Πέρα από μια εξαιρετικά υψηλή χρηματοδότηση, η Curve έσπασε και ρεκόρ ταχύτητας καθώς είναι η πρώτη εταιρεία που καταφέρνει να φτάσει τα 6 εκατ. λίρες σε μόλις 2 ώρες και 49 λεπτά. Το αξιοσημείωτο εδώ είναι επίσης ότι ο στόχος της εταιρείας είχε τεθεί χαμηλά – στο 1 εκατομμύριο! Ο στόχος αυτός όμως επετεύχθη σε μόλις 10 λεπτά…

Το ενδιαφέρον του κόσμου για την καμπάνια της είχε φανεί πάντως από νωρίς. Όπως είχαμε γράψει τη Δευτέρα, η εταιρεία είχε συγκεντρώσει 21.000 υποψήφιους επενδυτές μέσα σε μόλις ένα 24ωρο από την έναρξη των προ-εγγραφών για το crowdfunding. Επίσης αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Curve καταφέρνει να σπάσει ρεκόρ με χρηματοδότησή της. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει μια καμπάνια η οποία είχε εξασφαλίσει επενδύσεις 4 εκατ. λιρών σε 42 λεπτά.

Το νέο της επίτευγμα έρχεται αμέσως μετά από μια εξωτερική χρηματοδότηση από επενδυτές στους οποίους περιλαμβάνονται οι IDC Ventures, Fuel Venture Capital, και Vulcan Capital. Με τα χρήματα αυτά, η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει τουλάχιστον 200 υπαλλήλους μέσα στο 2021 και να επιταχύνει την πορεία επέκτασής της σε νέες αγορές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις