Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πάνω από 4 δισ. δολάρια οι δαπάνες IT το 2021!

Παρόλο που η πανδημία μείωσε τις παγκόσμιες δαπάνες IT πέρυσι, πολλές εταιρείες αναγκάστηκαν να αυξήσουν τα budget τους, για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής και να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το AksjeBloggen.com, οι παγκόσμιες δαπάνες πληροφορικής αναμένεται να ανακάμψουν σημαντικά και να ξεπεράσουν τα 4 δισ. δολάρια το 2021, 6% περισσότερο από ό, τι πριν την πανδημία. Προγράμματα λογισμικού και υπηρεσίες cloud αναμένεται να αντιπροσωπεύσουν περισσότερο από το 50% των συνολικών προϋπολογισμών πληροφορικής φέτος.

Ο προϋπολογισμός για hardware πέφτει

Πέρυσι, το ένα τρίτο των IT Budgets μεταξύ τεχνολογικών επιχειρήσεων, δόθηκε σε hardware, με το ακριβές ποσοστό να διαφοροποιείται ανάλογα με το μέγεθος της κάθε επιχείρησης. Οι μικρότερες εταιρείες, που απασχολούν από ένα έως 99 άτομα, διέθεσαν το 35% του προϋπολογισμού τους σε hardware, σε σύγκριση με το 29% των εταιρειών με πέντε χιλιάδες υπαλλήλους ή περισσότερους. Από την άλλη, οι δαπάνες σε software αντιστοιχούσαν πέρυσι στο 29% των συνολικών εξόδων.

Με την επίδραση της πανδημίας, οι αναλογίες στα ποσοστά αυτά αναμένεται να αλλάξουν. Ενώ τα budget για hardware θα συνεχίσουν να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στις δαπάνες πληροφορικής το 2021, το μερίδιο αγοράς τους αναμένεται να μειωθεί στο 31% το 2021, σε σύγκριση με το 35% που ήταν το 2019. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 20% των εταιρειών σκοπεύει να ξοδέψει το budget του για την αγορά φορητών υπολογιστών φέτος, ποσοστό το οποίο το 2020 ήταν στο 17%. Πτώση θα καταγραφεί αντιθέτως στη ζήτηση για επιτραπέζιους υπολογιστές και servers.

Οι δαπάνες σε software αναμένεται να παραμείνει φέτος στα επίπεδα του 2020. Περίπου το 12% των εταιρειών σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τον προϋπολογισμό τους για την αγορά λογισμικού παραγωγικότητας, σε σχέση με 10% πέρυσι. Οι εφαρμογές για τη βιομηχανία κατατάσσονται στη δεύτερη θέση, με επίσης μερίδιο 12% στις συνολικές δαπάνες. Στην τρίτη θέση είναι οι υπηρεσίες cloud, που θα αποτελέσουν το 24% των συνολικών εξόδων σε σχέση με το 21% που ήταν το 2020.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις