Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι mobile πληρωμές θα αποτελούν το ένα τρίτο των παγκόσμιων συναλλαγών POS το 2024!

Ένας από τους τομείς που ωφέλησε σημαντικά η πανδημία στο πέρασμά της είναι αδιαμφισβήτητα αυτός των ψηφιακών πληρωμών. Είναι γεγονός ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου να είχε στραφεί ήδη σε νέες μεθόδους πριν το 2020, ωστόσο η ανάγκη προφύλαξης από τον κορωνοϊό οδήγησε τον τομέα σε μια πρωτοφανή έκρηξη.

Σύμφωνα με στοιχεία του TradingPlatforms.com, η πιο συχνή μέθοδος πληρωμών σε σημεία πώλησης το 2020 ήταν τα mobile wallets, τα οποία κατέκτησαν το 21,5% της αγοράς.  Μέχρι το 2024, τα mobile wallets αναμένεται να γίνουν μάλιστα ακόμη πιο δημοφιλή, αποτελώντας το ένα το τρίτο όλων των συναλλαγών POS παγκοσμίως! Σύμφωνα με το Global Payments Report 2021, οι συναλλαγές αυτού του τύπου θα αγγίξουν το 33,4% επί του συνόλου των πληρωμών POS.

Οι πιστωτικές και οι χρεωστικές κάρτες αναμένεται να διατηρήσουν το ίδιο μερίδιο αγοράς τα επόμενα δύο χρόνια, με την κάθε μέθοδο να φτάνει περίπου το 22% των συνολικών πληρωμών. Ωστόσο, οι συναλλαγές σε μετρητά αναμένεται να σημειώσουν σημαντική πτώση, από 20,5% το 2020 σε 12,7% το 2024.

Μια βιομηχανία 4 τρισ. δολαρίων!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Statista, o τομέας των mobile πληρωμών αναμένεται να αυξηθεί συνολικά τα επόμενα χρόνια, τόσο από άποψη χρηστών όσο και από αξία συναλλαγών. Το 2021, 1,48 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναμένεται να χρησιμοποιούν υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητού, ολοκληρώνοντας συναλλαγές αξίας 2,48 δισ. δολαρίων. Τα επόμενα τρία χρόνια, τα mobile wallets πρόκειται να γίνουν βιομηχανία αξίας 4 δισ. δολαρίων με σχεδόν 1,8 δισ. χρήστες παγκοσμίως.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη αγορά τα ηνία τα έχει η Ασία, με την Κίνα να θεωρείται ο παγκόσμιος ηγέτης. Η αξία των mobile πληρωμών στην Κίνα αναμένεται να φτάσει τα 1,3 τρισ. δολάρια το 2021, ενώ μέχρι το 2024, ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τα 1,8 τρισ. δολάρια. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 45% των παγκόσμιων πληρωμών με mobile wallets.

Οι δυτικές χώρες παραμένουν πολύ πίσω όσον αφορά τη χρήση των συγκεκριμένων μεθόδων, με πολλούς ανθρώπους να προτιμούν ακόμη μετρητά, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Οι ΗΠΑ κατατάσσονται ως η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά mobile πληρωμών με συναλλαγές αξίας 468 δισ. δολαρίων και η ανάπτυξή της αναμένεται ραγδαία. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η αξία των συναλλαγών στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 80% φτάνοντας τα  840,7 δισ. Δολάρια το 2024. Τρίτο στη σειρά έρχεται το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πρόκειται να φτάσει τα 97,6 δισ. δολάρια σε αξία συναλλαγών το 2021 και τα 187,7 δισ. δολάρια το 2024.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις